Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić – Gašparikova: Najavljena reforma sistema vještačenja invaliditeta

Spajić je naglasio da je za Crnu Goru od posebne važnosti to što za partnera ima UNDP u realizaciji politika u oblastima kao što su upravljanje javnim finansijama, socijalno staranje i dječija zaštita

Na današnjem sastanku ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića i stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP u Crnoj Gori Daniele Gašparikove najavljen je novi projekat “Reforma sistema vještačenja invaliditeta”, bez kojeg, kako je ocijenjeno, reforma sistema socijalnog staranja ne može biti zaokružena.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Spajić je naglasio da je za Crnu Goru od posebne važnosti to što za partnera ima UNDP u realizaciji politika u oblastima kao što su upravljanje javnim finansijama, socijalno staranje i dječija zaštita.

“Gašparikova je čestitala ministru nedavno imenovanje na funkciju i istakla da će UNDP nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u dijelu sprovođenja programa poboljšanja upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave”, navode u Ministarstvu.

Smanjiti siromaštvo

Sagovornici su razgovarali o Informacionom sistemu socijalne zaštite, tzv. Socijalnom kartonu, kao i potrebi da se materijalna davanja usmjere na što efikasniji način, kako bi imala veći efekat na smanjenje siromaštva i socijalne ugroženosti.

“Tokom razgovora, istaknut je značaj sprečavanja i suzbijanja rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici, kao i suzbijanja siromaštva. Spajić i Gašparikova su izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva finansija i socijalnog staranja i UNDP-a na planu realizacije značajnih projekata, a najavljene su dalje zajedničke aktivnosti usmjerene na smanjenje siromaštva i dalju reformu sistema socijalnog staranja i reformu upravljanja javnim finansijama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve