Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ČUDO ĆE UČINJET’: Propali ministri-šibicari predstavili pokret ”Evropa sad”

Iako je pomenuti dvojac napravio program ''Evropa sad'' koji je potpuno devastirao crnogorsku ekonomiju, očigledno imaju obraza da i dalje lažu javnost bajkama koje su pričali dok su bili ministri

Propali, bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, u najgoroj Vladi Crne Gore u istoriji, ekonomski šibicari – Milojko Spajić i Jakov Milatović, predstavili su danas programske ciljeve i principe pokreta Evropa sad.

Na konferenciji za medije Spajić i Milatović su najavili da ulaze u novu političku avanturu, što je veoma hrabro sa njihove strane s obzirom da je njihov angažman u vladi Zdravka Krivokapića završen krajnje neslavno.

Bivši ministri već su predali prijavu za upis u Registar političkih partija, čime je pokrenut postupak za formalnu registraciju Pokreta Evropa sad.

Iako je pomenuti dvojac napravio program ”Evropa sad” koji je potpuno devastirao crnogorsku ekonomiju, očigledno imaju obraza da i dalje lažu javnost bajkama koje su pričali dok su bili ministri.

Milatović je tako, tokom predstavljanja svog pokreta, podsjetio na postignute rezultate tokom njihovog mandata.

“Prvo u decembru 2020. CG je imala najveći pad u ekonomiji, ogroman javni dug i rekordan deficit. Minimalna zarada je bila nevjerovatnih 222 eura, dječiji dodatak nula eura, prosječna zarada oko 500 eura”, rekao je on.

Milatović je kazao da je prethodna Vlada napravila izvanredne rezultate u kontekstu situacije koju su zatekli.

“Poslije najvećeg pada, imali smo najveći rast, koji je nastavljen tokom 2021. i bio je jedan od najvećih u Evropi”, kaže Milatović.

Naša ekonomija je za 400 milona veća u odnosu na 2020, dodao je.

Rekao je da su neki od ključnih rezultata prethodne Vlade, dva paketa podrške građana koji su, kako smatra, sačuvali instancu crnogorske ekonomije, dodajući da je program Evropa sad dodatno osnažio javne finansija i sveo deficit na 36 miliona eura.

Spajić je kazao “da smo uprkos svim izazovima prethodne vlade uspjeli da imamo rast ekonomije”.

Spajić je kazao nije istina da je razlog zbog kojih je srušena bivša vlada smanjenje stranih investicija, te da u korist njegove tvrdnje govore podaci CBCG.

Istakao je između ostalog, da Crna Gora nema dobru vezu auto-putevima sa državama u regionu, što se negativno odražava na turizam, te da je zbog toga bilovažno očuvanje avio linija.

Milatović i Spajić ovakvim izjavama su pokazali da nemaju ni trunke obraza, ali i da osnivanjem političkog pokreta očigledno žele da nastave sa manipulacijama i prodavanjem magle koje im se omililo tokom kratkotrajnog boravka u izvršnoj vlasti.

O političkim šibicarima i stvarnim ciljevima njihovog pokreta, pisaćemo narednih dana.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
27.06.2022-12:21 12:21

Never reply when you're angry.

Never make a promise when you're happy.

Never make a decision when you're sad.

Maja
27.06.2022-13:32 13:32

Dva prevaranta, a ko laze taj i krade! Placeni od crkve srbije da dodju da uruse sve sto mogu u drzavi, Miljojko i javno priznao! Zasto nijesu vec procesuirani za tajno a organizovano zaduzenje, za zatvaranje strateskih preduzeca, za namjerno urusavanje finansija drzave programom koji mu je pravljen u srbiju, za razne zloupotrebe polozaja?! Sve ovo se tice i ovog krestavog jazavca zvanog Jadov!