Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Spajanje CKB i Podgoričke banke odvija se po planu

Saopšteno na sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i direktora Crnogorske komercijalne banke Pala Kovacsa

Spajanje CKB i Podgoričke banke se odvija u skladu sa planiranom dinamikom, saopšteno je na sastanku guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića i direktora Crnogorske komercijalne banke Pala Kovacsa.

Guverner Žugić je saopštio da je stabilnost bankarskog sektora u Crnoj Gori značajno ojačana tokom 2019. godine

Kovacs je upoznao guvernera s rezultatima poslovanja Crnogorske komercijalne banke tokom 2019. godine, kao i sa aktivnostima na planu spajanja ove banke sa Podgoričkom bankom.

“Konstatovano je da CKB funkcioniše stabilno, da je dobro kapitalizovana, profitabilna i visoko likvidna banka, te da se aktivnosti na planu spajanja banaka odvijaju planiranom dinamikom”, navodi se u saopštenju.

Guverner Žugić je saopštio da je stabilnost bankarskog sektora u Crnoj Gori značajno ojačana tokom 2019. Godine.

“Dodao je da će fokus daljih aktivnosti CBCG, osim na implementaciju AQR-a (procjena kvaliteta aktive), biti na daljem snaženju supervizorske funkcije, usaglašavanju regulative sa direktivama EU, kao i jačanju kontrole u dijelu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve