Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Solarna energija: Konzorcijum EPCG i finske kompanije dostavio ponudu

Konzorcijum Elektroprivrede Crne Gore EPCG i finske kompanije Fortum, danas je dostavio ponudu na javni poziv Ministarstva ekonomije za izgradnju solarne elektrane na lokaciji Briska Gora-Opština Ulcinj.

“Menadžment naše kompanije, na poziv Fortuma, prepoznao je ovaj projekat kao finansijski i strateški dobro pozicioniranu mogućnost za budući razvoj sa značajnim energetskim potencijalom, a poslovne performase kompanije idu u prilog nastavku planiranog ambicioznog investicionog ciklusa”, saopšteno je iz EPCG.

Finski Fortum, jedan od lidera u ovoj oblasti, trenutno posjeduje solarni kapacitet od 220 MW. Zapošljava oko 9.000 radnika sa vodećim stručnjacima u ovoj oblasti u nordijskim i baltičkim zemljama. Prošlogodišnja prodaja energije Fortuma iznosila je 4,5 milijarde eura.

Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane investitore da dostave ponude za zakup zemljišta i izgradnju solarne elektrane.

Planirana je izgradnja elektrane po fazama i to: Faza I-minimalne instalisane snage 50 MW, u roku od 18 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora o zakupu zamljišta i Faza II-za izgradnju preostalog dijela do ukupno planirane instalisane snage solarne elektrane veće od 200 MW, u roku od 36 mjeseci od dana potpisivanja Ugovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve