Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Snažnija ekonomska saradnja Cetinja i Slovenije

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan je sa Preskerom razgovarao o modalitetima potencijalne potencijalne saradnje crnogorskih i slovenačkih privrednika i realizaciji zajedničkih projekata

Prijestonica će intenzivnije komunicirati sa Slovenijom o projektima iz Programa bilateralne razvojne saradnje, dogovorili su gradonačelnik Cetinje Aleksandar Kašćelan i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker na današnjem sastanku.

Gregor Presker, Aleksandar Kašćelan

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan je sa Preskerom razgovarao o modalitetima potencijalne potencijalne saradnje crnogorskih i slovenačkih privrednika i realizaciji zajedničkih projekata.

“Kašćelan je predstavio poslovne potencijale Cetinja, afirmišući posebno oblast turizma i poljoprivrede. Govorio je i o značaju Prijestonice u istorijskom i kulturnom kontekstu, kao i o manifestacijama koje se planiraju u narednom periodu, gdje bi svoje mjesto mogle naći i kompanije iz Slovenije”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su posebno razgovarali o projektima predviđenim kroz Program bilateralne razvojne saradnje između vlada Crne Gore i Sloveniji i o benefitima i uslovima koje oni nude.

“U tom kontekstu, ambasador se interesovao za status projekata koji se odnose na izgradnju transfer stanice za miješani komunalni otpad u Prijestonici i rekonstrukciju javne rasvjete”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve