Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Smolović: U Bijelo Polje i Sjever ulaže se više nego ikad prije

U Bijelom Polju se, kako je rekao, realizuju projekti vrijedni više od 50 miliona eura, finansirani od Vlade Crne Gore, a preko Uprave za javne radove

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović kazao je da se u taj grad ulaže više nego ikada ranije, ali i da se značajna sredstva investiraju u čitav sjeverni region zemlje.

Petar Smolović

Reagujući na tvrdnje da kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore za 2020. godinu nijesu predviđena sredstva za opštine na sjeveru, Smolović kaže da je stanje na terenu potpuno drugačije.

U Bijelom Polju se, kako je rekao, realizuju projekti vrijedni više od 50 miliona eura, finansirani od Vlade Crne Gore, a preko Uprave za javne radove.

“Treba li da podsjetimo građane da je u toku izgradnja auto-puta prema sjeveru, te realizaicija završnih faza kapitalnih projekata Đalovića pećine i Ski centra na planini Bjelasici. U toku je i izgradnja, po prostoru najveće škole u Crnoj Gori, OŠ ‘Dušan Korać’ i gradskog kolektora, i sve to finasira Vlada. Paralelno sa ovim Bijelo Polje realizuje i druge projekte u partnerstvu sa stranim donatorima, među kojima je najznačajnija Evropska unija”, ističe prvi čovjek Opštine Bijelo Polje.

Prema njegovim riječima u ovoj opštini nema zastoja u realizaciji zacrtanog, već se planovi ostvaruju utvrđenom dinamikom i biće ostvareni u predviđenom roku.

“Tokom mandata sadašnjeg rukovodstva u opštini će biti uloženo preko 20 miliona eura. Time nije zaključena saradnja sa Vladom i njenim službama”, tvrdi Smolović.

“Naprotiv, za sve nove projekte imamo podršku za njihovu realizaciju”, rekao je Smolović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve