Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Smolović predlaže da se Mesopromet oslobodi poreza

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović informisao je Ekonomski savjet te opštine da će predložiti Skupštini Opštine da Mesopromet bude oslobođen opštinskih poreza i dažbina, kao i komunalnih taksi za izgradnju objekta.

Ekonomski savjet je, kako je saopšteno, jednoglasno podržao taj Smolovićev predlog, a odbornici će se o tom predlogu izjasniti na prvoj narednoj sjednici lokalnog parlamenta.

U požaru koji je izbio 30. aprila vatra je progutala oko 10.000 kvadrata kompanije Mesopromet Franca. Šteta se mjeri desetinama miliona eura. Pomoć kompaniji pružiće brojne lokalne i državne institucije, a formiran je i radni tim koji će raditi na saniranju štete od požara.

Ranije je direktor kompanije Hilmija Franca kazao da je najbitnije da niko nije stradao u požaru, te da se nada da će izaći kao pobjednici iz ove situacije.

Uzrok požara se još utvrđuje, a biće srušeno 90 odsto fabrike u Bijelom Polju. preduzeće je osigurano, a osiguranje pokriva 50 odsto štete. Franca je kazao da je zahvalan svima na podršci, te vjeruje da će izgraditi još bolju fabriku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve