Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

”Smjena Stijovića, navukao nas je na tanak led”: Poljoprivrednici opet traktorima ispred Skupštine

Ukoliko do razgovora ne dođe, radikalizovaće proteste koji će, kako kažu, možda biti i ružni

Više od 60 poljoprivrednih proizvođača po treći put su se okupili ispred crnogorske skupštine i Vlade, tražeći da se smanji cijena stočne hrane.

Osnovna stvar zbog koje dolazimo ispred Skupštine je da se povede jedan ozbiljan razgovor. Tog razgovora nije bilo, rekao je jedan od poljoprivrednika Budimir Mugoša, inače član SDP-a.

“Ovdje sam došao kao poljoprivrednik, seljak, a politikom se bavim u drugim poljima”, dodao je on.

Poručuje da će istrajati u svojim zahtjevima.

“Jednu stvar ćemo predložiti kao modifikaciju, pošto kažu da je za ove sada zahtjeve potrebno 3,6 miliona eura. Jedna jednostavna računica – 11 centi koliko oni kažu da nam daju za mlijeko je na godišnjem nivou nešto malo manje ili više od tri miliona eura, potpuno nebitno, a za naših pet centi oni kažu da je 3,6 miliona. Ako je 11 centi manje od pet centi, onda je njihova računica jednostavna. Da bismo uprostili, tražićemo im vrlo jednostavno – neka nam isplate 50 odsto bonusa u odnosu na premije koje su nam isplatili od nove godine. I to će se uklopiti u taj milion i po koji mi tražimo”, rekao je Mugoša.

Pozivaju ministarstva finansija Milojka Spajića, predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da organizuju sastanak sa mljekarama, jer se oni prave mrtvi i ne eksponiraju se.

“Pozivamo ih da dođu na razgovor”, dodao je Mugoša.

Treći zahtjev je, kako kaže, smjena ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

“Ne zbog toga što nas je odbio ili nije. Da je on nama u februaru rekao – ne damo vam ništa, ne možemo da vam damo, mi bi danas imali drugu reakciju. Ali ovaj ignorantski odnos prema svima nama i što nas je navukao na tanak led, zahtijeva njegovu smjenu”, rekao je Mugoša.

Ukoliko do razgovora ne dođe, radikalizovaće proteste koji će, kako kažu, možda biti i ružni.

“Unaprijed se izvinjavamo građanima, ako zbog toga budu trpjeli. Očigledno se više na lijepo ne može”, rekao je Mugoša.

Podsjećamo, na prethodnom protestu su najavili da će cistijerne đubriva prosuti po Podgorici i svim drugim gradovima Crne Gore ukoliko ih na sastanak ne prime premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
”Smjena Stijovića, navukao nas je na tanak led”: Poljoprivrednici opet traktorima ispred Skupštine – CG Vijesti
13.07.2021-11:21 11:21

[…] Aktuelno […]