Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Smijenjeni Mugoša, Joković, Kovačević, Šaranović, Savović Baptista i svi njihovi pomoćnici

Na osnovu Vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine smjenjeni su direktori Poreske uprave, uprava carina, za imovinu, za nekretnine i igara na sreću

Na osnovu Vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine smjenjeni su direktori Poreske uprave, uprava carina, za imovinu, za nekretnine i igara na sreću Miomir M. Mugoša, Vladan Joković, Blažo Šaranović, Dragan Kovačević i Milena Savović Baptista. Smijenjeni su i svi njihovi pomoćnici.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmljenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu državne rada državne uprave Poreska uprva i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

”Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe”, objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović je ranije danas saopštila da nova vlast nema zakonskog osnova za razrješenje direktora uprava, kao ni zakonskog razloga za prestanak njihovog mandata.

”Nova vlast na njih vrši nezakoniti pritisak da podnesu ostavke, a ako to ne učine, nova vlast će bez ikakvog osnovanog razloga i potrebe ukidati pojedine organe uprave, spajati ih, samo kako bi realizovali svoja politička obećanja i očistili upravu po dubini za svoje politički podobne kadrove”, kazala je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve