Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Skupština Prijestonice Cetinje dala saglasnost za zakup nepokretnosti Oboda

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina, čija bi realizacija trebalo u roku od 2,5 godine, između ostalog, da omogući zapošljavanje najmanje 100 radnika i investiciju vrijednu 10 miliona eura, navedeno je u saopštenju

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je danas Odluku o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina, čija bi realizacija trebalo u roku od 2,5 godine, između ostalog, da omogući zapošljavanje najmanje 100 radnika i investiciju vrijednu 10 miliona eura, navedeno je u saopštenju.

foto Prijestonica Cetinje

“Donošenje Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda na period od 30 godina, temeljni je čin, kojim istinski narodni predstavnici u Skupštini Prijestonice na djelu pokazuju da rade u javnom interesu, te da je moguće po strani staviti sve druge interese kada se odlučuje o razvojnoj perspektivi grada”, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan obraćajući se odbornicima.

Prema njegovim riječima, današnji čin je znakovit i zbog toga što se na djelu pokazuje da je bila opravdana odluka uprave grada da preusmjeri dio novca iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za kupovinu Oboda, te da su poslovne projekcije i analize tržišta bile realne.

“Kao gradonačelnik i neko ko je je privatno i profesionalno vezan za Cetinje, zadovoljan sam što se realizacijom Odluke o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu nepokretnosti Oboda otvara šansa za zapošljavanje 100 Cetinjanki i Cetinjana u roku od dvije ipo godine od potpisivanja ugovora. Nova radna mjesta na Cetinju je ono što smo obećali, željeli i što ćemo realizacijom ove i drugih investicija ispuniti”, rekao je on.

Kašćelan je naveo i da je činjenica da je Prijestonica pred potpisivanjem ugovora sa zainteresovanim investitorom, da je cijeli proces bio javan i sproveden po visoko postavljenim kriterijumima, te da to ukazuje da smo „dobro postupali“.

„Naš potencijalni budući partner će se, kako je naveo u Biznis planu, baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe. Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da dobro postupamo“, kazao je on.

Kašćelan je rekao i da je od objave informacije o potencijalnom zakupu Oboda, Prijestonica Cetinje registrovala znatano povećanje interesovanja za poslovnu saradnju i eventualna ulaganja na Cetinju.

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je i Odluku o podsticajima za proizvodnu i uslužnu djelatnost, koja bi trebalo da doprinese smanjenju biznis barijera i unaprđenju poslovne klime u gradu, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve