Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Skoro pet miliona Kineza onlajn uživalo u ljepotama Crne Gore

“Most prijateljstva — onlajn uživo promocija crnogorskog turizma” je 22. aprila održana u Kini, tokom dva sata uživo emitovanja, skoro pet miliona kineskih internetskih korisnika je uživo uživala prirodne ljepote i bogate kulturne baštine Crne Gore

“Most prijateljstva — onlajn uživo promocija crnogorskog turizma” je 22. aprila održana u Kini, tokom dva sata uživo emitovanja, skoro pet miliona kineskih internetskih korisnika je uživo uživala prirodne ljepote i bogate kulturne baštine Crne Gore.

Kako javlja Rao Binbin, portparol kompanije Changhong, glavni vršilac te promocije, ta kompanija žele da na takav način pomogne oporavku crnogorske ekonomije nakon epidemije.

Tokom promocije je Zhao Yong, predsjednik kompanije Changhong je najavio i donaciju Crnoj Gori za borbu protiv epidemije, odnosno 50 000 zaštitnih maski i medicinske materijale.

Zhao Yong

Lansiranjem novog uređaja pozivamo kineske prijatelje da uživaju ljepote Crne Gore

Internetska uživo promocija ovih godina je postala novi trgovinski i marketinški trend u Kini, ali iskoristeći svoj uticaj organizuje takvu “prekograničnu” i dobrotvornu promociju o drugoj zemlji je ovaj prvi put. Kompanija Changhong je po tome stvorila novi rekord u istoriji kineskog interneta.

Kompanija Changhong je osnovana 1958. godina, najveća industrijska kompanija u kineskoj provinciji Sichuan, vodeći je proizvođač kućnih elektronskih uređaja u Kini. Istog dana je Changhong lansirao svoj novi proizvod, odnosno televizor s 5G+8K rezolucijom. Kao vodeća domaća kompanija u Kini, u takvom trenutku uvijek privlači pažnju ogromnog broja građana.

“Želimo da iskoristimo takav trenutak, ponudimo svoju platformu kako na internetu tako i među našim klijentima, da održimo takvu dobrotvornu promociju o Crnoj Gori, i na takav način pomognemo oporavku ekonomije Crne Gore nakon epidemije,” objasnio je Rao.

Na promociji su crnogorci preko videozapisa predstavili svoju lijepu domovinu: Danilo Jeknić, učenik Konfucijevog instituta Univerziteta Crne Gore je na kineskom jeziku Kinezima predstavio Most na Đurđevića Tari, Balša Lompar, student

Univerziteta Donja Gorica je predstavio stari grad Kotor, Ana Marojević, direktorica turističke agencije FlyMontenegro je poslala dobrodošlicu kineskim turistima. I na kraju promocije je ambasador Crne Gore u Kini, Darko Pajović pozdravio kineske gledaoce preko interneta i izrazio zahvalnost kineskim prijateljima.

Mnogo kineskih korisnika su porukama prokomentirali kako nisu dobro znali za Crnu Goru ranije, i izrazili veliko interesovanje da putuju u Crnu Goru poslje epidemije. Osim toga, vaterpolistkinje kineske ženske reprezentacije  su preko videozapisa izrazile zahvalnost Crnoj Gori koja je na najkritičnom vremenu epidemije u Kini primila ih za pripreme za kvalifikaciju OI.

Za oporavak nakon epidemije i ljepšu saradnju Kompanija Changhong se nalazi u gradu Mianyangu kineske provincije Sičuan. Mianyang je prijateljski grad Nikšića, a njihovi susjedni gradovi, Zigong je prijateljski grad Budve, Suining je prijateljski grad Žabljaka, a provincija Sichuan gdje se nalazi ta kompanija je uspostavila prijateljske odnose sa Podgoricom u 2015. Predstavnici te kompanije smatraju da imaju više razloga da pomognu Crnoj Gori.

Kao što su oba ambasador Pajović i Zhao Yong, predsjednik kompanije Changhong naveli, između Crne Gore i Kine se njeguje tradicionalno prijateljstvo, dva naroda uvijek u teškoj trenutci pomognu jedan drugom. Što više, zahvaljujući filmu bivše Jugoslavije “Most”, ta turistička atrakcija je neobično popularna među starim generacijama Kine. Očigledno je da između dvije države postoji veoma veliki potencijal za saradnju. Kako je Zhao istaknuo, današnja najavljena donacija i promocija samo je prvi korak saradnje te kompanije sa Crnom Gorom, očekuju još ljepšu saradnju u budućnosti.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve