Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Skijališta Crne Gore: Oprema nabavljena u postupku javne nabavke, plaćena značajno ispod redovne tržišne cijene

''Rukovođeni tim principima za naše zaposlene koji nerijetko rade duže od 8 sati u ekstemnim uslovima, po noći i danu, na niskim temperaturama, izloženi sniježnim padavinama, udarima vjetra i mećavi, obezbijedili smo najkvalitetniju zaštitnu opremu koja je plaćena značajno ispod redovne tržišne cijene i biće korišćena, u zavisnosti od radne pozicije, između 3 i 5 godina. Nije na odmet podsjetiti da je navedena oprema nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cijena postavljana kao dominantan uslov''

Skijališta Crne Gore reagovala su danas na tekst objavljen u režimskom tabloidu Vijesti u kom se maliciozno aludira da je to preduzeće nabavilo skupu opremu.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Rukovođen željom da valjano odgovori zadatku povjerenom od strane osnivača, novi menadžment Skijališta Crne Gore je odmah po preuzimanju odgovornosti pristupio planiranju, pripremi i realizaciji poslova za koje je uvjeren da će u fazama dovesti do ostvarivanja boljeg poslovnog rezultata, boljeg korisničkog iskustva, zadovoljstva zaposlenih i pospješenja kompanijskog renomea.

Navedeni efekti samo su prolazni ciljevi ove kompanije, krajnji cilj je puna valorizacija potencijala i ostvarenje rezultata koji će voditi ekonomskom boljitku sjevernog regiona i uopšte Crne Gore. Prvi pokazatelji zimske turističke sezone govore da, uprkos brojnim ograničenjima, Skijališta Crne Gore ove godine sa opravdanjem zaslužuju titulu nosioca zimskog turizma u zemlji. Poštujući sve mjere i preporuke nadležnih institucija u vezi sa Covid19, od samog početka sezone bilježimo rekorde u posjećenosti i prodaji. Ne oslanjajući se samo na sniježne padavine i prirodne pogodnosti, kontinuirano radimo na unaprijeđenju ponude i pospješenju sadržaja za sve posjetioce ski centra Kolašin 1600.

S tim u vezi, po prvi put, možemo se pohvaliti sertifikovanim ski stazama i organizacijom FIS takmičenja u kojem je učestvovalo 54 takmičara iz 19 zemalja. Zatim, organizovali smo takmičenje za KUP Crne Gore u slalomu i veleslalomu, instalirali smo pokretnu traku za skijaše početnike čime smo omogućili da veliki broj djece nauči skijanje na savremen i jednostavan način, obezbijedili smo kvalitetnu opremu za rentiranje i kvalitetnu zaštitnu opremu za zaposlene u Ski centru.

Nadalje, kao društveno odgovorna državna kompanija odlučili smo da djeci školskog uzrasta iz opština Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje omogućimo besplatan boravak na snijegu i korišćenje infrastrukture Ski centra Kolašin 1600. Ovaj program biće realizovan u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama. Značajni nekomercijalni učinci nisu nas omeli da zabilježimo rekordne poslovne rezultate. Naime, u poređenu sa proteklom zimskom sezonom naši prihodi su više nego udvostručeni, dok na ski rental-u bilježimo trostruko veće prihode.

Prihod od skoro pola miliona eura na početku zimske turističke sezone dovoljan je garant da bilo čije zle namjere, ukoliko postoje, neće biti ostvarene. Pozitivni iskoraci u poslovanju prepoznati su od naših posjetilaca, sredstava informisanja, zaposlenih i osnivača, ipak, sporadično se u medijima pojave nedobronamjerni naslovi, koji mogu izazvati utisak nedomaćinskog odnosa.

Pažljivim čitaocima i naravno ljudima koji su imali priliku da nas posjete jasno je da vodimo račna o svakom gostu, svakom zaposlenom, ali i svakom euru koji nam je povjeren. Rukovođeni tim principima za naše zaposlene koji nerijetko rade duže od 8 sati u ekstemnim uslovima, po noći i danu, na niskim temperaturama, izloženi sniježnim padavinama, udarima vjetra i mećavi, obezbijedili smo najkvalitetniju zaštitnu opremu koja je plaćena značajno ispod redovne tržišne cijene i biće korišćena, u zavisnosti od radne pozicije, između 3 i 5 godina.

Nije na odmet podsjetiti da je navedena oprema nabavljena prema postupku javne nabavke u kojoj je cijena postavljana kao dominantan uslov.

Mišljenja naših klijenata i zaposlenih nedvosmisleno potvrđuju sve prethodno iznesene navode. Takođe, nadamo se da će u perspektivi svi prepoznati enormini rad i zalaganje koje ulažemo, čime će nam omogućiti da iz dana u dan budemo bolji i da ostvarujemo sve bolje rezultate, a krajnji cilj je Skijališta Crne Gore kao respektabilna kompanija koja upravlja zimskim centrima koji su među najboljima u Evropi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
23.01.2022-22:56 22:56

Skijaliste Srbije..kupili ispod cijene..kako bi se srbijanski svijet okupio..a na drugu ruku porez smanjio..sto je jeftinije..to gore za drzavu..Treba predati krivicni postupak..ovo je nevidjeno..primitivno..bezobrazno…i za nasu drzavu CG sramota..i to velika sramota..kriminal nevidjenih razmjera..Postali smo srbijanski kupleraj.

Nena
24.01.2022-06:47 06:47
Reply to  Sara

Pravi burek, baklave i tulumber, bolje ti ide ili radi moleraj u Luksemburgu.