Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra jedna od četiri zaostale plate radnicima Instituta Igalo

O eventualnom štrajku ugostiteljskih radnika za sada nema dogovora, a da li će obustaviti rad zavisiće od dinamike uplata zaostalih zarada

Zaposlenima u Institutu „Dr Simo Milošević“ sjutra bi trebalo da bude uplaćena januarska zarada, a nakon praznika i februarska, saznaje Radio televizija Herceg Novi.

O eventualnom štrajku ugostiteljskih radnika za sada nema dogovora, a da li će obustaviti rad zavisiće od dinamike uplata zaostalih zarada. RTHN nije uspjela da dobije informaciju da li je riječ o uplati avansa za usluge koje će obaviti prema fondovskim pacijentima ili iz drugih izvora.

Podsjećamo, radnici nisu primili četiri plate, a nedavno je iz te ustanove upućen zahtjev ministarstvima zdravlja i finansija i Fondu zdravstva za uplatu avansa u iznosu 1.250.000 eura.

I SO Herceg Novi je proslijedila Vladi i ministarstvima zaključke sa sjednice održane 10. maja u kojima podržava predlog Instituta da mu se na ime avansa isplati taj iznos.

Apelovali su, između ostalog, na Vladu da da saglasnost na nacrt kolektivnog ugovora kako bi se zaposlenima izjednačili koeficijenti sa ostalim kolegama u javnom zdravstvu ali i da u najkraćem roku a na osnovu zahtjeva Sindikalne organizacije Instituta uplati pomoć iz tekuće budžetske rezerve. Na sve apele nema odgovora.

IzvorRTHN

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve