Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjutra ističe rok za prijavu na Javni poziv za podršku ruralnom turizmu

Javni pozivom koji uključuje tri mjere predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma

Sjutra ističe rok za prijavu na Javni poziv za podršku ruralnom turizmu. Javni pozivom koji uključuje tri mjere predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

“Mjere podrške imaju za cilj pružanje što boljih autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju. Pri odabiru onih kojima će sredstva biti dodijeljena prednost će imati zahtjevi koji imaju komercijalni potencijal, ali još nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijsku podršku putem kredita i fondova”, navode u ovom resoru.

Na ovaj način, Ministarstvo ekonomskog razvoja želi da osnaži one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta.

Program uključuje tri mjere podrške i to organizovanje etno sajmova – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 20.000 eura; razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 30.000 eura i unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 50.000 eura.

Jedan od ciljeva ovih mjera je i prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve