Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Situacija na Maljevcu pod kontrolom, uprkos snažnim udarima vjetra

''Opština Pljevlja je danas izložena vremenskim nepogodama, koje su uslovile različite probleme, počev od lomljenja stabala u centru grada, pa sve do podizanja velike prašine, što je s razlogom naljutilo građane'', saopštili su iz EPCG

Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) saopštili su da se situacija na deponiji pepela i šljake Maljevac nalazi pod kontrolom uprkos snažnim udarima vjetra.

“Opština Pljevlja je danas izložena vremenskim nepogodama, koje su uslovile različite probleme, počev od lomljenja stabala u centru grada, pa sve do podizanja velike prašine, što je s razlogom naljutilo građane”, saopštili su iz EPCG.

Oni koji žive van Pljevalja su bili u prilici da, kako navode, posredstvom društvenih mreža, vide i snimke iz ove opštine.

“Obavještavamo građane da EPCG, odnosno TE „Pljevlja“, svjesna svog značaja za privredu Crne Gore i obaveze da uvijek i bez izuzetka djeluje društveno odgovorno, drži pod kontrolom situaciju na deponiji pepela i šljake Maljevac, budući da prašina koja se danas podigla ne dolazi sa te lokacije”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da uvidom u stanje na terenu, utvđeno je da se  pomenuto područje nalazi pod tzv. “vodenim ogledalom”.

“Još ranije je, u sklopu Projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje”, koji se realizuje posredstvom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agencije za zaštitu životne sredine kao implementacione jedinice, završena rekultivacija Kasete II, što svjedoči o tome da su naši radnici i oprema kojom raspolažu i u ovom pogledu u stanju trajne pripravnosti”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, odlučni su u namjeri da kontrolišu održavanje deponije.

“Nastavljamo da pratimo situaciju u Pljevljima, odlučni da istrajemo u namjeri da deponiju, za čije smo održavanje zaduženi, kontrolišemo tako da, čak ni pri ovako izraženim vremenskim neprilikama, ne proizvodi dodatnu štetu po životnu sredinu”, zaključuje se u saopštenju EPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve