Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Sindikat prosvjete i Vlada još bez konačnog dogovora o povišici

Predstavnici Sindikata ponovili su zahtjeve, a ministar Damjanović im je predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za 2023. godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao  veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice važan Vladin cilj

Zajedničkim sastankom ministra finansija Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete Miomira Vojinovića, predsjednika Sindikata prosvjete Radomira Božovića i potpredsjednika tog Sindikata Jovana Draškovića nastavljeni su pregovori o mogućnostima unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika, prevashodno kroz povećanje koeficijenta za zarade.

Predstavnici Sindikata ponovili su zahtjeve, a ministar Damjanović im je predočio moguću dinamiku uvećanja koeficijenta na zarade u skladu sa Predlogom budžeta za 2023. godinu, naglasivši da je omogućavanje boljeg materijalnog statusa zaposlenih u prosvjeti, kao  veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice važan Vladin cilj.

“Iako na današnjem sastanku konačan dogovor nije postignut, isti je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer  je zagarantovana namjera da se omogući povećanje  zarada, u granicama realnih finansijskih mogućnosti i raspoloživih budžetskih kapaciteta”, saopšteno je iz Ministarstva finansija..

Takođe se razgovaralo i o ostalim zahtjevima koji se odnose na unaprjeđenja materijalnog statusa prosvetnih radnika, a koji se definišu kroz Granski kolektivni ugovor, vodeći  računa o zakonskim mogućnostima za izmirenje istih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve