Simović: Kneževićeva slika su radnici na rubu egzistencije

To što nekim radnicima fabrike vode Lipovo nijesu isplaćene zarade, ali ni uplaćeni doprinosi nijesu ništa novo u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima “poslovne imperije” Duška Kneževića, ocijenio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović za Radio Crne Gore.

Simović je jutros bio gost Radija Crne Gore, gdje je emisiji Nedjeljom o selu i poljoprivredi odgovarao na pitanja slušalaca.

Jedno od pitanja postavio je radnik fabrike vode Lipovo, koji je kazao da “23 radnika već 27 mjeseci nijesu dobili platu, a da im 4 godine nijesu uplaćeni doprinosi, te da ih je vlasnik Duško Knežević doveo na rub egzistencije”.

“Ništa novo u fabrici vode u Lipovu, u odnosu na ono što već znamo i o drugim segmentima ‘poslovne imperije’ Duška Kneževića. Imamo zapuštene i napuštene pogone, i slične slike su, ne samo u Kolašinu, nego i u fabrici elektroda, kao i bolnici u Meljinama, da ne pričamo o slici u Staklenicima u Golubovcima. Sve te slike pokazuju ‘domaćinski i preduzetnički odnos vlasnika’. Iste slike svega čega se on dotakao”, ocijenio je Simović.

On je najavio da se Vlada Crne Gore mora baviti tim pitanjima i da je već planirao radnu posjetu opštini Kolašin i najavio je da će tom prilikom obići i fabriku vode u Lipovu.

“Mogu da pretpostavim kako to izgleda. Fabrika je u stečaju, radnici nemaju primanja, ne uplaćuju im se doprinosi…Stečaj je uveden još u februaru ove godine, a imam informacije da je, koji mjesec prije uvođenja stečaja, vlasnik prenio vlasništvo nad opremom i fabrikom na Atlas banku. Moraćemo tražiti rješenje, radi uposlenih, njihovih porodica, radi fabrike i potrebe da valorizujemo te resurse. Tražićemo rješenje u dobroj komunikaciji sa nadležnom insitutucijom – Privrednim sudom i stečajnim upravnikom”, najavio je Simović.

Portal RTCG

Komentari

avatar