Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sezonski posao: 190 mladih počinje rad u Upravama policije i carina, Inspekciji i Poreskoj

"U Upravi policije radiće njih 40, a u Upravi carina 10. Zarada će biti 300 eura. Za svaku državu zaposleni predstavljaju ključ uspjeha. Prethodne tri sezone je kroz ovaj projekat bilo uključeno 425 visokoškolaca", kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić

Program “Stop sivoj ekonomiji” počinje u ponedjeljak, a priliku da radi dobilo je 190 mladih visokoškolaca u narednih sedam mjeseci.

“U Upravi policije radiće njih 40, a u Upravi carina 10. Zarada će biti 300 eura. Za svaku državu zaposleni predstavljaju ključ uspjeha. Prethodne tri sezone je kroz ovaj projekat bilo uključeno 425 visokoškolaca”, kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić.

Poreska uprava već četiri godine ima iskustva sa ovim projektom.

“Od ponedjeljka dobijamo 80 visokoškolaca. 56 kandidata je iz prethodne tri godine nastavilo rad u Poreskoj. To su kandidati koji su tokom radnog angažmana pokazali vrlo visok stepen posvećenosti i dali doprinos da Poreska uprava obavlja poslove na najbolji mogući način”, kazao je direktor Poreske Miomir M. Mugoša.

Program je prilika za mlade da osjete rad u javnom sektoru, kaže direktor Uprave policije Veselin Veljović.

“40 visokoškolaca će raditi u Upravi policije. Steći će iskustvo koje će im pomoći kroz dalji rad. U Upravi policije je jedan broj visokoškolaca nastavio karijeru u policiji.

Uprava policije je formirala zajednički operativni tim koji odgovorno pristupa svojim zadacima i izvršio značajan broj kontrola u privrednim subjektima u Crnoj Gori. Do sada smo sa Poreskom upravom sproveli 30 zajednickih kontrola i procesuirano je 55 lica. Šteta po budzet je bila 300 hiljada eura. Za ova četri mjeseca je 21 odsto više kontrola nego što je to bilo u prethodnom periodu. Uprava policije ce dalje nastaviti sa radom i nadam se da ćemo u narednom periodu postići još ubjedljivije rezultate”, kazao je Veljović.

Program “Stop sivoj ekonomiji” višestruo je značajan i za Upravu carina.

“Cilj programa je suzbijanje sive ekonomije i podrška mladima. Uprava carina je prihvatila da bude dio projekta, a to znači da će zaposleni kroz terenski rad primjeniti stečena znanja. Uprava carina ima tročlanu komisiju koja je od 59 kandidata odabrala 17, međutim maksimum je bio 10. Tako će ti mladi ljudi od 10. juna početi sa radom”, kazala je Ana Raičević iz Uprave Carina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve