Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić: Žene moraju biti obrazovane da bi došle do ekonomske nezavisnosti

Ona se osvrnula i na rezultate ostvarene u prethodnoj godini a koje se tiču razvoja ženskog preduzetništva

Da bi došle do ekonomske nezavisnosti žene moraju biti obrazovane, kazala je Dragica Sekulić, ministarka ekonomije u Vladi Crne Gore na NLB Biznis forumu.

Dragica Sekulić

Kako je kazala, njihov je zadatak da se ženama da mogućnost da se obrazuju i da znaju da svojim znanjem i svojim obrazovanjem mogu da dođu do svog cilja.

Ona se osvrnula i na rezultate ostvarene u prethodnoj godini a koje se tiču razvoja ženskog preduzetništva.

“Podatak da smo u 2018. godini imali 24 odsto preduzeća na čijem čelu su bile žene, kao i podatak da 30 odsto preduzetnika u Crnoj Gori čine žene preduzetnice ohrabruje, ali i podstiče da dodatno ulažemo napore kako bi ovaj broj bio veći. Mi smo napravili strategiju ženskog preduzetništva i Akcioni plan za razvoj te strategije i uložili u toku 2018. godine 1,6 miliona eura za realizaciju aktivnosti iz akcionog plana, postigli sporazum sa 11 opština u Crnoj Gori koje su opredijelile 144.000 eura bespovratnih sredstava za žensko preduzetništvo u lokalnim budžetima. Da na svim poljima pokušavamo da osnažimo žene govori i podatak da je IRF na osnovu tri kreditne linije podržao 39 preduzeća u vrijednosti od dva miliona eura, a Zavod za zapošljavanje dao 36 kredita u iznosu od 205.000 eura za otvaranje 41 radnog mjesta”, istakla je Sekulić.

NLB Biznis forum “Žene u biznisu: Nova vrijednost crnogorske ekonomije”, održan je juče u Podgorici sa ciljem da podstakne važan dijalog o ženskom preduzetništvu i doprinese kreiranju povoljnijeg ambijenta za njegov razvoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve