Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić pozvala njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru

Ministar finansija, Darko Radunović upoznao je privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić je tokom sastanka sa ministrom finansija Darkom Radunovićem i predstavnicima delegacije Odbora Asocijacije njemačke privrede za Istočnu Evropu pozvala njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru.

Ministar finansija, Darko Radunović upoznao je privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu.

Takođe, pohvalio je saradnju sa njemačkom razvojnom bankom KfW i naglasio da je saradnja plodonosna kada su u pitanju investicije u infrastrukturu, vodosnabdijevanje, sistem prerade otpadnih voda. Govorio je i o mogućnostima koje je Vlada Crne Gore stvorila za investicije i pozitivnom uticaju koji imaju na razvoj Crne Gore i izrazio nadu za većim prisustvom njemačkih investitora.

“Ovo je dobra prilika da prezentujemo potencijale Crne Gore kako bi bila privlačna za investicije. Crna Gora je za 2018. godinu ostvarila ekonomski rast od 4,9 odsto i ponosni smo na postignut rezultat u toku prošle godine”, saopštila je Sekulić i istakla dobru saradnju Crne Gore i Njemačke i pozvala njemačke investitore da ulažu u našu državu.

Privrednici iz Njemačke su iskazali interesovanje za ulaganje u našu državu i narednih dana nastavljaju sa razgovorima i susretima sa predstavnicima Vlade i lokalnih samouprava.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve