Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić: Povećane cijene su danas legalne, ali ne znači da će sjutra biti tako

Povodom današnjih saopštenja Vlade i Uprave za inspekcijske poslove, ministarka ekonomije Dragica Sekulić je potvrdila na današnjoj pres-konferenciji da je povećanje cijena legalno, ali da Vlada može preko mjera, ako bude bilo potrebno, već od sjutra regulisati cijene

Činjenica je da u ovom trenutku je legalno formirati cijenu bilo kojeg proizvoda osim ljekova, naftnih derivata na tržištu Crne Gore. To ne znači da je moralno koristiti situaciju podizanja tih cijena. To takođe ne znači da ako je danas to legalno da će sjutra biti legalno – kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

foto Arhiva

Povodom današnjih saopštenja Vlade i Uprave za inspekcijske poslove, ministarka ekonomije Dragica Sekulić je potvrdila na današnjoj pres-konferenciji da je povećanje cijena legalno, ali da Vlada može preko mjera, ako bude bilo potrebno, već od sjutra regulisati cijene.

”Ta dva obavještejna su vremenski u različito vrijeme objavljena. Uprava za inspekcijske poslove je jutros potpuno ispravno rekla da po trenutnim zakonskim pravilima formiranje takve vrste cijena je potpuno slobodno. Sigurna sam da saopštenje Uprave za inspekcijske poslove nije bila reakcija na Vladino saopštenje. Činjenica je da u ovom trenutku je legalno formirati cijenu bilo kojeg proizvoda osim ljekova, naftnih derivata na tržištu Crne Gore. To ne znači da je moralno koristiti situaciju podizanja tih cijena. To takođe ne znači da ako je danas to legalno da će sjutra biti legalno. Mi imamo određena prava da u određenom trenutku ako vidimo da je došlo do poremećaja na tržištu da donesemo određene mjere. Sve što ste danas vidjeli jeste legalno. Mi smo krenuli od preporuke, krenuli preko upozorenja i ako bude potrebno mi možemo brzo reagovati i već sjutra kroz naredbu ograničiti cijene”, kazala je Sekulić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve