Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić: Očekivali smo da kolege iz Srbije akcije Instituta prvo ponude crnogorskoj Vladi

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić za CdM je kazala da je iz medija informisana da je jutros obavljena transakcija na Montenegroberzi, odnosno da je blizu 26 odsto akcija Instituta Simo Milošević, koje su bile u vlasništvu Vlade Srbije, kupio Žarko Rakčević.

“Kao predsjednica Vladine Tenderske komisije za privatizaciju moram, prije svega, iskazati zadovoljstvo što je kapital Instituta ipak ostao u Crnoj Gori tako što ga je kupila domaća kompanija. Ipak, očekivanje Vlade Crne Gore je bilo da nas kolege iz Vlade Srbije blagovremeno informišu o svojim namjerama i najzad, akcije prvo ponude većinskom vlasniku, tj. crnogorskoj Vladi. Mi smo bili izuzetno zainteresovani za kupovinu ovih akcija i bili spremni da za njih na transparentan način ponudimo više, što nam prodaja realizovana na ovaj način nije dozvolila”, jasna je ministarka.

Ona smatra da je Rakčević dobro trgovao.

“Raduje me što je sa svojim partnerima zainteresovan za kupovinu i našeg paketa akcija na tenderu. Sve to, uz interesovanje ostalih domaćih i inostranih kompanija, pokazuje da je Institut kompanija sa izvjesnom uspješnom budućnošću”, istakla je ministarka Sekulić za CdM.

Hotelsko turističko preduzeće Vila Oliva vlasništvo podgoričkog biznismena Žarka Rakčevića danas je na Montenegroberzi za 2,9 miliona eura kupilo više od 25 odsto akcija Instituta Simo Milošević iz Igala, koje su u vlasništvu Vlade Srbije.

Rakčević je medijima kazao da je prosječna cijena kupljenih dionica bila 28,5 eura.

On je najavio i da mu je plan da učestvuje na predstojećem tenderu za privatizaciju 56 odsto kapitala ovog akcionarskog društva.

izvor: cdm.me

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve