Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Sekulić: Obezbijediti trajno napajanje strujom svih potrošača, bez izuzetka

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas je na sastanku sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori da je potrebno obezbijediti sigurno i trajno napajanje strujom svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas je na sastanku sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori da je potrebno obezbijediti sigurno i trajno napajanje strujom svih potrošača u Crnoj Gori, bez izuzetka.

Ilustracija

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, usljed situacije koja je pogodila cijeli svijet pa i  našu zemlju   kao i u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju , suzbijanje, i sprečavanje prenošenja novog korona virusa  koje su sinoć donešene od strane Nacionalnog koordinacionog tima na predlog Instituta za javno zdravlje, a na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, ministarka ekonomije Dragica Sekulić je i danas  nastavila aktivnosti preventivnog djelovanja  i održala  sastanke sa predstavnicima svih energetskih subjekata u Crnoj Gori, kao i sa svim telekomunikacionim subjektima.

Kako su u pitanju usluge od javnog interesa, razgovarano je i o mjerama i aktivnostima koje su preduzeća u ovim sektorima preduzela kako bi obezbjedila kontinuitet pružanja usluga našim građanima, bez obzira na okolnosti.

Ministarka je na sastanku sa energetskim subjektima naglasila da u ovako teškoj situaciji u kojoj se našao cijeli svijet moraju biti 24 sata na usluzi našim građanima. Naglasila je da se obezbijedi sigurno i trajno napajanje svih potrošača u Crnoj Gori bez izuzetka. Apsolutni prioritet su sve zdravstvene ustanove, posebno za objekte koje je Vlada odredila za sprovođenje mjera karantina i to prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja. Ministarka je zadužila sve energetske kompanije da prate i redovno izvještavaju ministarstvo o stanju u  sistemu,  kao i da zaštite svoje radnike u skladu sa važećim preporukama.

Ministarka Sekulić je telekomunikacionim operatorima zahvalila na potvrđenoj društvenoj odgovornosti u ovoj situaciji koja se ogleda u podršci naporima Vlade Crne Gore da građanima obezbijedi pravovremeno i tačno informisanje, kao i u brojnim dodatnim uslugama koje su besplatno stavili na raspolaganje svojim korisnicima u ovom periodu.

Zaključak sa sastanaka je da je potrebno da zajedno pratimo razvoj situacije, sinhronizovano djelujemo i udvostručimo svoju pažnju i napore, jer od načina na koji ćemo se odnijeti prema trenutno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, zavisi i njeno dalje razvijanje, odnosno sprječavanje neželjenih posljedica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve