Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sekulić: Ministarstvo ne želi da arbitrita u sporu sindikata i Telekoma, zakon svi da poštuju

Predstavnici sindikata su upoznali ministarku sa aktuelnom problematikom u vezi sa pregovorima o pravima zaposlenih koje su u prethodnom periodu vodili sa menadžmentom kompanije

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić primila je danas delegaciju sindikata Crnogorskog Telekoma na njihov zahtjev.

Dragica Sekulić

Tom prilikom, kako je saopšteno iz MEK, predstavnici sindikata su upoznali ministarku sa aktuelnom problematikom u vezi sa pregovorima o pravima zaposlenih koje su u prethodnom periodu vodili sa menadžmentom kompanije.

”Ministarka je u razgovoru sa predstavnicima sindikata istakla da Ministarstvo ekonomije nema ovlašćenje i ne želi da arbitrira u sporu poslodavca i sindikata Crnogorskog Telekoma, ali želi i hoće da pozove obje strane na striktno poštovanje zakona i poštovanje prava i obaveza utvrđenih kolektivnim ugovorom”- naveli su iz MEK.

“Pozivamo na uzdržavanje od jednostranih koraka i pritisaka bilo koje vrste koji bi onemogućili i opteretili nastavak dijaloga. Na osnovu danas prezentiranih informacija, razlike nam ne izgledaju nepremostive. Naprotiv, smatramo da je trenutak da menadžment i rukovodstvo sindikata demonstriraju liderske osobine, zrelost i odgovornost tako što će bez odlaganja obnoviti dijalog i poljuljano međusobno povjerenje”, kazala je Sekulić.

Ona je rekla da je ubijeđena da uz odgovoran i principijelan dijalog posvećen zajedničkom dobru i brojnim zajedničkim interesima, prostora i mogućnosti za dogovor ima više nego dovoljno.

“Pozivamo  socijalne partnere da se vrate za pregovarački sto i da nastave socijalni dijalog u interesu onih koje predstavljaju”, zaključila je ministarka ekonomije.

Ministarstvo ekonomije  će se, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima sindikata, narednih dana sastati i sa menadžmentom kompanije u cilju cjelovitog i objektivnog sagledavanja različitih stanovišta strana u sporu, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve