Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Šehović: Više od polovine javnog sektora uvedeno u nezakonito finansiranje

Komedija sa aktom o privremenom finansiranju se nastavlja! Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti ovaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa 1/12 stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini, saopštio je poslanik SD Damir Šehović

Komedija sa aktom o privremenom finansiranju se nastavlja! Vlada i dalje krije akt na osnovu koga će primijeniti ovaj institut, ali je donijela Rješenje za januar, kojim se potrošačkim jedinicama odobravaju sredstva do iznosa 1/12 stvarnih izdataka u prethodnoj fiskalnoj godini, saopštio je poslanik SD Damir Šehović.

-Kako čak 7 od ukupno 12 ministrstava nijesu prepoznata Zakonom o budžetu za 2020. godinu, privremeno finansiranje se na njih ne možete primijeniti, čime je više od polovine javnog sektora uvedeno u NEZAKONITO FINANSIRANJE, odnosno nezakonito raspolaganje budžetskim sredstvima!Ne može se dodjeljivati 1/12 STVARNIH izdataka iz prethodne fiskalne godine potrošačkim jedinicama koja prošle godine nijesu ni postojala! O kojim stvarnim izdacima govorimo za 7 ministarstava koja prošlogodišnji budžet ne prepoznaje?! – napisao je Šehović na Twitteru.

On je dodao da je to još jedan “ekspertski” odrađen posao.

-Član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti je jasan, jednako onako kako je jasna i odgovornost ministra finansija za izvršenje budžeta države, propisana članom 39 istog zakona. P.S. Šta ćemo sa 11 dana koji nijesu pokrivena rješenjem???Ko će za to da odgovara? – pitao je Šehović.

Šehović
foto Twitter

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve