Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Šehović: Smanjenje akciza pobjeda SD-a, životne teme da budu prioritet, a ne Temeljni ugovor, popis i Otvoreni Balkan

''Vlada je konačno, na našu inicijativu, smanjila akcize na gorivo za dodatnih 10 odsto, što je SD nedavno omogućio amandmanskim djelovanjem na Zakon o akcizama''

Predsjednik SD-a Damir Šehović komentarisao je smanjenje akciza na gorivo za dodatnih 10 odsto, podsjećajući da je to omogućeno amandmanskim djelovanjem SD-a na Zakon o akcizama.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja. Tom odlukom podrazumijeva se smanjenje akciza na gorivo za dodatnih 10 odsto od 7. juna, pa će ukupno smanjenje akciza biti 50 odsto.

“Još jedna pobjeda Socijaldemokrata Crne Gore. Vlada je konačno, na našu inicijativu, smanjila akcize na gorivo za dodatnih 10 odsto, što je SD nedavno omogućio amandmanskim djelovanjem na Zakon o akcizama”, naveo je Šehović.

On je naglasio da životne teme moraju biti prioritet, a ne Otvoreni Balkan, Temeljni ugovor i popis.

“Stoga još jednom pozivamo Vladu da se uozbilji, i da u najkraćem roku usvoji podzakonski akt koji bi omogućio primjenu zakona o ograničavanju cijena, čime bi se napokon stalo na put rastu cijena osnovnih životnih namirnica, odnosno proizvoda od značaja za život i zdravlje ljudi”, napisao je Šehović na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve