Utorak, 6 Decembra, 2022
Rubrika:

Sea Dance festival definitivno u avgustu

Saopšteno nakon sastanka Premijera, čelnika Budve i organizatora festivala

Organizatori Sea Dance festivala, čelnici Opštine Budva i premijer Dritan Abazović sastali su se juče u kabinetu Predsjednika Vlade Crne Gore.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz organizacije Sea Dance festivala, istaknut izuzetan značaj ovog događaja za međunarodnu promociju turističke ponude Crne Gore, kao i dobra volja Vlade i Opštine Budva za dugoročnom podrškom festivalu.

”Vlada Crne Gore snažno podržava Sea Dance festival, i u skladu sa tim preduzima aktivnosti u cilju prevazilaženja problema sa kojima smo se suočili ove godine. Činjenica je da moramo naći dugoročni model saradnje kako bismo mogli da podržimo ne samo Sea Dance već i druge festivale i organizatore događaja u Crnoj Gori”, kazao je premijer Abazović na sastanku.

Potpredsjednik Opštine Budva Milo Božović je istakao kako je održavanje Sea Dance festivala izuzetno važno za Opštinu Budva, produženje ljetnje sezone, ali i cijelu Crnu Goru.

Organizatori festivala ističu da će model dugoročne saradnje između Vlade i festivala umnogome poboljšati kvalitet promocije istog, jer će dužina kampanje od 9-12 mjeseci, naspram 2-3 mjeseca prije samog događaja kao što je to bio slučaj prethodnih godina, direktno uticati na značajan porast broja inostranih posjetilaca festivala koji svoja festivalska putovanja planiraju tokom zime.

-Stabilnost koju će Sea Dance dobiti uspostavljanjem dugoročne saradnje sa Vladom Crne Gore neminovno će uticati i na porast broja bina i izvođača i sveukupnu produkciju festivala. Vjerujemo da će uspostavljanje dugoročne saradnje unaprijediti kvalitet festivala, kako u smislu promocije tako i sveukupne produkcije.Tako je, na primjer, u Srbiji, kada je potpisan dugogodišnji sporazum sa državom oko održavanja Exita, ovaj festival dobio neophodnu stabilnost koja je dovela do dvije titule za najbolji evropski festival, kao i rekordnog broja turista koji u Novom Sadu svake godine ostave od 15 do 20 miliona eura godišnje. Sigurni smo da će, uz dugoročnu podršku Vlade Crne Gore i sigurnost koju ta podrška donosi, buduća izdanja Sea Dance festivala premašiti sva očekivanja – kazao je osnivač EXIT-a Dušan Kovačević.

Sea Dance festival do sada je crnogorskoj ekonomiji donio preko 50 miliona eura, dok je marketinška vrijednost promocije destinacijekojusu reklamirali neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što suDavid Guetta, Jamiroquai, Skrillex, Prodigyi mnogi drugi, neprocjenjiva. Najznačajniji svjetski mediji kao što su londonski Metro, Daily Mirror, Daily Express, CNN, Guardian i New York Timespromovisali su Sea Dance festival kao jedan od najboljih muzičkih festivala ali i pravo mjesto za ljetnji odmor mladih.

Na ovogodišnjem izdanju Sea Dance festivala koje će se održati od 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica nastupiće neka od najznačajnijih muzičkih imena iz Evrope i regiona: predvodnice svjetske elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, neki od vodećih hitmejkera današnjice Shouse i Mahmut Orhan, najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta, pobjednici Evrovizije KALUSH Orchestra, jedan od najvećih regionalnih bendova posljednje decenije Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, kontroverzna Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi, a uskoro slijedi objava novih imena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve