Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SDT: Izviđaj je u toku, formiran predmet zbog prodaje rinfuza u Plantažama

Kako je Standard već pisao, pomenutom  prodajom nanosi se velika šteta kompaniji, jer je rinfuz prodat duplo ispod cijene koštanja

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom pisanja portala Standard da su ”Plantaže” početkom januara ove godine, prodale tri miliona litara vina ispod tržišne cijene i to direktnom konkurentu ”Neksan” doo Nikšić. Iz SDT su za Standard kazali da je izviđaj u toku.

Podsjetimo, portal Standard prije tri dana objavio je da je novi menadžment ”Plantaža” na čijem čelu je VD direktor Zoran Miladinović, uz amin Odbora direktora, posegnuo za onim što se nikad nije radilo – prodali su 3.000.000 litara rinfuz vina po cijeni od 43 centa po litru.

Portal Standard je uputio pitanja SDT-u da li imaju ova saznanja, da li je mendadžment na ovaj način pričinio štetu kompaniji koja je većinski u državnom vlasništvu, te da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnih djela za koje je nadležno ovo Tužilaštvo.

”Povodom Vaših pitanja obavještavam Vas da je povodom navoda iznijetih u medijima u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran predmet i izviđaj je u toku, a više podataka i informacija nije moguće saopštiti radi zaštite interesa pokrenutog postupka”, kaže se u odgovoru koji potpisuje specijalna tužiteljka Sanja Jovićević.

Kako je Standard već pisao, pomenutom  prodajom nanosi se velika šteta kompaniji, jer je rinfuz prodat duplo ispod cijene koštanja. Da se pak isto vino prodalo kao gotov proizvod cijena vina bi bila minum pet puta veća. Za neupućene cijena jednog kilograma grožđa je između 45 i 55 centi, a da bi se dobio litar vina potrebno je između 1,3 i 1,5 kilograma grožđa. Računica je jasna pa i osnovcima koji su tek savladali tablicu množenja.

Osim što su ovako niskom cijenom očigledno oštetili kompaniju, menadžment je dodatno zakucao za dno kompaniju prodajući tri miliona litara rinfuz vina direktnom konkurentu na tržištu, kompaniji “Neksan” iz Nikšića čiji je vlasnik Miodrag Daka Davidović.

Tako će Daka Davidović pakovati gotov proizvod u svoju ambalažu, lijepiti svoje etikete i prodavati ga kao svoj proizvod bez po muke i truda. Na taj način će na tržištu biti konkurentniji od Plantaža koje će i dalje grcati u dugovima.

Takođe, u Plantažama su decembarske plate radnicima isplaćene 15. februara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Goca
22.02.2022-12:37 12:37

Svi odgovori tuzilastvu su u izvjestaju DRI.