Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP uputila inicijativu za saslušanje guvernera Radoja Žugića

"Više će banke “uzeti” od obmanutih građana i privrede nego što je ukupna pomoć Vlade u prvom paketu pomoći", navodi se u inicijativi

Poslanički klub SDP-a uputio je inicijativu skupštinskom Odboru za ekonomiju za kontrolno saslušanje g-dina Radoja Žugića, guvernera Centralne banke Crne Gore na temu “Pitanja sprovođenja moratorijuma na otplatu kreditnih obaveza građana Crne Gore i uloga CBCG u ovom procesu“.

Foto: SDP

“Kontrolno saslušanje guvernera CBCG Radoja Žugića potrebno je jer je svojim javnim istupima, po našem mišljenju, obmanuo građane i privrednike da neće plaćati kamate na kredite koji budu uključeni u moratorijum. Guverner Žugić je izjavio da se u toku “moratorijimu neće plaćati ni glavnica ni kamata”, a poslije sastanka sa predstavnicima bankarskog sektora zaćutao i nestao iz javnosti, pa smo tako i iznos od 30 miliona eura novog prihoda za banke u uslovima krize u toku moratorijuma saznali od druge institucije, a ne one na čijem je čelu i kojoj je ustavna obaveza da se ovim pitanjima bavi. Više će banke “uzeti” od obmanutih građana i privrede nego što je ukupna pomoć Vlade u prvom paketu pomoći”, navodi se u inicijativi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve