Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP u Podgorici prikupljala potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o PIO

Socijaldemokratska partija je proteklog vikenda u Podgorici nastavila akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju

Socijaldemokratska partija je proteklog vikenda u Podgorici nastavila akciju prikupljanja potpisa podrške za usvajanje novog Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Foto:  Draginja Vuksanović Stanković 

Kako je saopšteno iz te partije, zakonom se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja za hiljade naših građana, uvećava minimalna penzija za 20 odsto i smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i za žene i za muškarce.

“Potpisivanje smo nastavili i u Podgorici , gdje su ispred Tržnog centra Gintaš sa građanima razgovarali predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković i članovi Foruma mladih SDP”, naveli su u toj stranci.

Vuksanović Stanković je istakla da će se kroz usvajanje tog zakona barem djelimično vratiti dug svim vrijednim ljudima koji su pošteno zaradili svoju penziju i zaslužuju sigurnu i srećnu starost.

“Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim tokom kampanje za novi zakon o penzijama, jer već sada imamo desetine građana koji samoinicijativno sakupljaju potpise u svom okruženju, a SDP će nastaviti sa ovom akcijom narednih dana i u ostalim crnogorskim gradovima”, istakla je predsjednica SDP.

Iz SDP-a poručuju da je tokom akcije prikupljanja potpisa podršku toj inicijativi dalo nekoliko stotina građana Podgorice, zbog čega će i ovog vikenda nastaviti sa akcijom u glavnom gradu, a peticija se može potpisati i on-line preko linka http://sdp.co.me/peticija/

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve