Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP obnavlja inicijativu za raspisivanje referenduma o Aerodromu Tivat

Stanić ističe da na ovaj način SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o pitanju raspolaganja Aerodromom Tivat, koja je pokrenuta još prije dvije godina u okviru kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”

Socijaldemokratska partija SDP je danas u skupštinsku proceduru opštine Tivat podnijela Predlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani Tivta izjasnili o budućnosti aerodroma Tivat, saopštio je član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

Mirko Stanić

Stanić ističe da na ovaj način SDP obnavlja inicijativu o raspisivanju referenduma o pitanju raspolaganja Aerodromom Tivat, koja je pokrenuta još prije dvije godina u okviru kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”. Podsjeća da su tada prikupili više od 1000 potpisa Tivćana kojima se traži izjašnjavanje građana o budućnosti Aerodroma i zemljišta koje je u vlasništvu opštine Tivat.

“Aktuelni trenutak i očigledna riješenost vlasti da iza leđa gradjana donosi najkrupnije odluke za grad, koje uključuju čak  i otimanje  imovine svih građana Tivta, nameću potrebu hitne političke akcije u cilju zaštite interesa grada. Podsjećamo da prije dvije godine nije bilo sluha od strane komletne vladajuće koalicije na nivou Tivta da se o ovom pitanju raspravlja. Umjesto da pitamo građane šta misle o planovima za aerodrom, prevagnuli su partikularni interesi i pristup da ovako krupno pitanje bude predmet raznih unutarkoalicionih kalkulacija, zbog čega je izgubljeno ogromno vrijeme, sve na štetu građana Tivta i aerodroma kao vitalnog dobra ovoga grada”, rekao je Stanić.

Prema njegovim riječima jasan je stav SDP-a svih ovih godina kada je u pitanju status crnogorskih aerodroma i upravo je zahvaljujući čvrstini stava SDP da ne dozvoli rasprodaju ovog ključnog državnog resursa on do sada i ostao u državnom vlasništvu.

“Očekujemo da se ovo pitanje što prije nađe na dnevnom redu SO Tivat, budući da za to postoji  jasna obaveza utemeljena na velikom broju potpisa gradjana Tivta koje je SDP prikupila u okviru svoje kampanje “Odbranimo Aerodrom Tivat”. Očekujemo i od odbornika SO Tivat da o ovom pitanju odlučuju vodeći se interesima grada, a ne svojih partijskih centrala i ko zna čijih finansijskih i drugih interesa”, zaključio je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve