Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SDP o zaduženju: Vlada bez legitimiteta predlaže skandalozne odluke

Vjerovatno milijardu eura (sa kamatama) novog zaduženja se traži u trenutku kad je jasno da ovaj premijer i ova Vlada nemaju povjerenje parlamementarne većine, a ministri se hvale ''nevjerovatnim rezultatima'' dok jednim kreditom vraćaju drugi, poručio je Stanić

Zahtjevom da Skupština, bez ikakve prethodne rasprave i na sami dan glasanja o budžetu, da saglasnost za novo zaduženje od 900 miliona eura, ova Vlada bez legitimiteta nam priređuje još jednu u nizu skandaloznih, štetnih i netransparentnih odluka, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Šef Medijskog pula SDP-a, Mirko Stanić podsjetio je da je Vlada Crne Gore jutros poslala na hitno usvajanje amandmane kojim se država zadužuje još 900 miliona ove godine.

“Vjerovatno milijardu eura (sa kamatama) novog zaduženja se traži u trenutku kad je jasno da ovaj premijer i ova Vlada nemaju povjerenje parlamementarne većine, a ministri se hvale “nevjerovatnim rezultatima” dok jednim kreditom vraćaju drugi.

Iako je poslije zaduženja od 750 miliona, koje će sa kamatama izaći na 890 miliona, bilo saopšteno da ove godine neće biti novog zaduženja, jasno je da se na takva obećanja niko ne može osloniti”, navodi Stanić.

Zaduženje, kako je dodao, u iznosu koji je jednak polovini godišnjeg budžeta, bez bilo kakve javne rasprave, bez dijaloga i bukvalno na dan usvajanja predstavlja najbolji pokazatelj urušavanja državnih finansija do kojeg su “eksperti” doveli.

“Na ovaj način se ne zadužuje ni samostalna trgovinska radnja, a ne ozbiljna država, a iznos novca koji se podiže je jednak troškovima izgradnje prve dionice autoputa.

Zbog toga želimo jasno da saopštimo predstavnicima parlamentarne većine – ukoliko podržite i ovo novo zaduženje, za koje ste vjerovatno kao i mi saznali jutros, onda preuzimate punu političku odgovornost za sve ono što Vlada Zdravka Krivokapića radi”, poručuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve