Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Usvojen naš prijedlog, naknade pripravnicima iznosiće 450 eura

Iz SD-a ističu da su se, nakon početka primjene programa Evropa sad, korisnici ovog programa, mladi svršeni visokoškolci, našli u potpuno podređenom položaju jer su, uprkos činjenici da minimalna zarada iznosi 450 eura, oni za osmočasovno radno vrijeme nastavili da primaju naknadu od samo 266 eura

Skupština Crne Gore juče je usvojila Prijedlog zakona o stručnom osposobljavanju lica sa visokim obrazovanjem koji su podnijeli poslanici Socijaldemokrata, čime će naknade korisnicima programa biti uvećane sa 266 na 450 eura.

Iz SD-a ističu da su se, nakon početka primjene programa Evropa sad, korisnici ovog programa, mladi svršeni visokoškolci, našli u potpuno podređenom položaju jer su, uprkos činjenici da minimalna zarada iznosi 450 eura, oni za osmočasovno radno vrijeme nastavili da primaju naknadu od samo 266 eura.

“Svjesni smo svih manjkavosti ovog programa kojima namjeravamo da se bavimo u budućnosti, svjesni smo da ni ovaj iznos od 450€ nije adekvatan, ali je ovo bio korak ka poboljšanju statusa svršenih visokoškolaca i zadovoljni smo što smo taj korak uspjeli da napravimo. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim koleginicama i kolegama na jedinstvenoj podršci ovom prijedlogu, čime smo pokazali da ipak postoje teme oko kojih svi možemo da se okupimo, nezavisno od političkih razlika”, saopšteno je iz SD-a.

Socijaldemokrate podsjećaju da su već jednom predlagale ovaj prijedlog, međutim on tada nije dobio potrebnu većinu glasova da bude uvršten na Dnevni red sjednice Skupštine.

“Nakon toga su pripadnici Omladine Socijaldemokrata Crne Gore pokrenuli akciju tokom koje je, za kratko vrijeme, prikupljeno preko 3500 potpisa podrške ovoj i inicijativi”, zaključuju iz SD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve