Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SD: Apelujemo na Vladu i Opštinu Tuzi da što prije naprave procjenu pričinjene štete i pomognu poljoprivrednicima

Apeluju na Vladu i Opštinu Tuzi da što prije naprave realnu procjenu pričinjene štete i da u skladu sa tim pomognu poljoprivrednicima u Tuzima i Malesiji da makar pokriju troškove za ono što su uložili

Jučerašnje vremenske nepogode praćene olujnim vjetrom i gradom veličine oraha, pričinile su ogromnu materijalnu štetu poljoprivrednicima u Tuzima i Malesiji. Pričinjena šteta mjeri se desetinama hiljada eura, a došla je u najtežem trenutku za poljoprivrednike i za ekonomiju Crne Gore, navodi Opštinski odbor Socijaldemokrata.

“U vrijeme kada nam i sam premijer najavljuje tešku jesen u smislu nabavke hrane, naša poljoprivreda ove sezone praktično je uništena. Oni koji su se oslonili na zaradu od lubenice i pipuna, nažalost su se pozdravili sa planiranim prihodima od prodaje. Sve je uništeno… Kako će se ti ljudi oporaviti od ove nepogode, zavisiće i od države i Opštine Tuzi. Poljoprivreda se, nažalost, najviše oslanja na sreću od svih privrednih djelatnosti. Samo jedan olujni dan unesrećio je većinu poljoprivrednika”, ističe SD.

Apeluju na Vladu i Opštinu Tuzi da što prije naprave realnu procjenu pričinjene štete i da u skladu sa tim pomognu poljoprivrednicima u Tuzima i Malesiji da makar pokriju troškove za ono što su uložili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve