Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šćurić: Nije realno da ToMontegero poleti do ljetnje sezone

Šćurić podsjeća da nova crnogorska avio kompanija još nije dobila određene dozvole, pa je i nerealno da avioni počnu da lete prije predstojeće ljetnje sezone

Nerealno je očekivati da nova nacionalna avio kompanija ToMontenegro počne sa radom do početka ljetnje turističke sezone, kaže za Novu M vazduhoplovni analitičar Alen Šćurić.

Poručuje i da neće biti lako doći do slotova te da će od strategije kompanije zavisiti lista destinacija prema kojima će letjeti avioni domaće aviokompanije.

Šćurić podsjeća da nova crnogorska avio kompanija još nije dobila određene dozvole, pa je i nerealno da avioni počnu da lete prije predstojeće ljetnje sezone, dodavši da je za dobijanje svih dozvola neophodno minimum tri mjeseca.

“Pa nije realno, kompanija još uvijek ne zna ni koliko će aviona imati, ni koliko će zaposlenih imati, ni koje linije će letjeti. To sve skupa je veoma kasno već sada su karte trebale biti u prodaji ako ne želite da vam kompanija od starta stvara gubitke”, kazao je on.

U novoj kompaniji smatraju da će prilično lako doći do novih slotova. S druge strane stručnjaci misle da to nije moguće jer da bi se dobili određeni slotovi potreban je duži vremenski period.

“Pa to je jedna od stvari na koje sam ja ostao zatečen i rekao sam da postavljam veliko pitanja nad stručnošću kompanije ako takvu izjavu daju. Dakle to je apsolutno neistina do nekih slotova je užasno teško doći na većini velikih aerodroma gdje je letjela prije Montenegro, i vjerujem gdje će letjeti nova kompanija do slotova je enormno teško doći, slotovi se gotovo ne mogu dobiti”, rekao je Šćurić.

Iz ToMontenegra su nedavno saopštili da će analizirati tržište pa će tek onda donijeti odluku na koje destinacije će prvo letjeti. No, gotovo je izvjesno da će se prvo ići na onu najisplativiju destinaciju, a to je Srbija.

“Pa gledajte Srbija je svakako nešto gdje su se stvarali novci, ali u međuvremenu Air Srbija nije čekala nego je preuzela tržište ona sada ima količinu frekvencija koje su više nego dostatne i na kojima nema mjesta za nove kompanije”, kazao je ovaj vazduhoplovni analitičar.

Što se tiče ostalih destinacija poput Franfurta, Beča i Ciriha, Šćurić kaže da će to zavisiti od strategije kompanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve