Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Šćepanović: IPC Tehnopolis značajna infrastruktura u podsticanju razvoja zasnovanog na znanju i inovacijama

''Inovacione infrastrukture imaju veoma važnu ulogu u inovacionom ekosistemu i predstavljaju značajan instrument u podsticanju razvoja zasnovanog na znanju i inovacijama'' kazala je Šćepanović

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović posjetila je Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis u Nikšiću i upoznala se sa radom, infrastrukturnim kapacitetima, ostvarenim rezultatima i budućim aktivnostima Centra, saopšteno je iz tog resora.

“Inovacione infrastrukture imaju veoma važnu ulogu u inovacionom ekosistemu i predstavljaju značajan instrument u podsticanju razvoja zasnovanog na znanju i inovacijama” kazala je Šćepanović.

Ona je izrazila zadovoljstvo posjetom prvom inovacionom infrastrukturom čiji je osnivač država dodajući da je Tehnopolis svoji djelovanjem i stečenim znanjem i iskustvom tokom proteklih godina, ne samo podstakao razvoja inovacione zajednice već i otvorio put Naučno-tehnološkom parku u Crnoj Gori.

Ovom prilikom održan je i sastanak sa Đorđijem Malovićem, direktorom Tehnopolisa i njegovim timom, tokom kojeg su ministarki Šćepanović predočeni postignuti rezultati u prethodnom periodu, naučnoistraživački kapaciteti Centra, kao i planirane aktivnosti za naredni period. Razgovarano je i o internacionalizaciji, ali i nizu otvorenih pitanja u vezi sa programskim finansiranjem.

“Nadamo se da će se, i u narednom periodu, kao što je to bilo i u prethodnom, nastaviti uspješna saradnja i uspješno rješavanje svih problema koji se eventualno mogu, i moraju na kraju krajeva, pojaviti u radu ovako kompleksnih i zahtjevnih sistema” saopštila je Šćepanović.

Sagovornici su istakli i značajnu ulogu Tehnopolisa u implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3) kao jednog od promotera koncepta inovativne, digitalizovane i održive Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve