Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Savez sindikata apeluje da se što hitnije ograniče cijene goriva

Evidentnim rastom cijena osnovnih životnih namirnica i cijene goriva program ''Evropa sad'' neće ostvariti očekivane rezultate - ocijenili su iz Saveza sindikata

Savez sindikata Crne Gore, povodom ponovnog rasta cijena goriva, upućuje apel da se što hitnije preduzmu mjere u cilju ograničenja cijena goriva.

Podsjećaju da su već određeni period pripremljene izmjene Zakona o akcizama, a koje je podržao i Predsjedništvo Socijalnog savjet Crne Gore, kojim je predviđeno i ograničavanje rasta cijene goriva.

– Ne sporeći značaj projekta Evropa sad kojim je došlo do značajnog rasta minimalne zarade u Crnoj Gori, Savez sidndikata Crne Gore, skreće pažnju da evidentnim rastom cijena osnovnih životnih namirnica i cijene goriva, ovaj projekat neće ostvariti očekivane rezultate – poručili su iz Saveza sindikata.

Podsjećaju i da je u prethodnom periodu došlo do značajnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, cijene goriva, pa i cijena stanova, a kako su kazali, po svemu sudeći izgleda da će se ovaj trend nastaviti.

– Shodno tome, SSCG apeluje na sve Socijalne partnere da što prije postignu konsenzus kako bi se našla rješenja koja bi zaštitila, ionako ugrožen, životni standard građana – zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve