Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Saša Radović neće da vrati Budvanskoj rivijeri 76.000 eura

Radović je 2021. godine razriješen sa dužnosti predsjednika Borda direktora Budvanske rivijere. Zakon o radu, pritom, izričito zabranjuje funkcioneru koji je uzeo otpremninu da zasnuje radni odnos u javnoj upravi ili državnom preduzeću u roku od sljedećih pet godina

Novi izvršni direktor kompanije ToMontenegro Saša Radović neće da vrati hotelskoj grupi Budvanska rivijera otpremninu u iznosu od 76.000 eura, koju je uzeo nakon odlaska iz tog preduzeća. On je o tome obavijestio Budvansku rivijeru” koja je zbog toga poslala Upravi za inspekcijske poslove inicijativu da provjeri njegov ugovor, piše Dan.

Da je Radovićev odgovor stigao Budvanskoj rivijeri, potvrđeno je iz te kompanije nezvanično i Danu.

Radović je 2021. godine razriješen sa dužnosti predsjednika Borda direktora Budvanske rivijere. Zakon o radu, pritom, izričito zabranjuje funkcioneru koji je uzeo otpremninu da zasnuje radni odnos u javnoj upravi ili državnom preduzeću u roku od sljedećih pet godina.

On je prethodno, kao kadar Demokratske partije socijalista, pored Budvanske rivijere bio i u Nacionalnoj turističkoj organizaciji, a na aktuelnu dužnost imenovala ga je odlazeća Vlada Dritana Abazovića.

U javnosti se, pored otpremnine, potezalo i pitanje njegovih bliskih odnosa sa pojedinim članovima Vlade, s obzirom na to da je Radović kum ministarke ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ane Novaković Đurović.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve