Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Saradnja sa Fondom za poljoprivredu donosi benefite na seoskim područjima

Ocijenio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić na skupu, koji IFAD organizuje ovih dana u Istanbulu

Dobra i uspješna saradnja Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) ima značajne i vidljive efekte na terenu i konkretne benefite po kvalitet života stanovnika na seoskim područjima.

IFAD skup u Istanbulu

To je ocijenio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić na skupu, koji IFAD organizuje ovih dana u Istanbulu.

Kako je najavljeno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Žugić i koordinator projekta u Crnoj Gori Igor Jovanović imaćezaseban bilateralni sastanak sa visokim predstavnicima IFAD-a.

“Tom prilikom biće sumirani rezultati posjete predstavnika IFAD-a Crnoj Gori, koja je bila u oktobru ove godine, i razmotriti mogućnosti za nastavak uspješne saradnje kroz nove projekte podrške”, piše u saopštenju.

Oko 200 učesnika iz 22 zemlje u kojima se sprovode projekti u saradnji sa IFAD –om razmijeniće iskustva svih članica u dosadašnjoj realizaciji zajedničkih projekata, njihovim efektima, a sve u cilju planiranja budućih strategija za ubrzavanje razvoja ruralnih područja.

IFAD skup u Istanbulu

Crna Gora je članica IFAD-a od 2015. godine. Već dvije godine Vlada Crne Gore uspješno sarađuje sa ovim fondom na Projektu razvoja ruralnih područja, kroz koji se grade novi vodovodi i putevi, podržavaju mala gazdinstva, na području sedam opština uključenih u projekat, pretežno na sjeveru Crne Gore.

IFAD je međunarodna finansijska institucija i specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija koja radi na programima u pravcu poboljšanja kvaliteta života stanovništva ruralnih područja, s ciljem izjednačavanja razvoja ruralnih i urbanih područja.

IFAD skup Istanbul

Radionica u Instanbulu je namijenjena članicama IFAD-a, zemljama koje se nalaze na prostoru Bliskog istoka, sjeverne Afrike, Evrope i centralne Azije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve