Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Saopštenje: U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

Tom prilikom, direktorica Tripković-Marković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ova kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Belgiji direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković i direktor Aerodroma Crne Gore, Goran Jandreovski sastali su se, danas, sa izvršnim direktorom avio kompanije “Luxair” Žilom Fejtom u Luksemburgu, saopšteno je iz NTO.

Tom prilikom, direktorica Tripković-Marković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ova kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta. Ona je predstavila integralnu ponudu destinacije, aktuelne paket aranžmane i hotelsku ponudu za ovu ljetnju turističku sezonu, ali i narednu zimsku sezonu.

“Podaci LuxairTours-a pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta 2022.g već prevazilazi brojke ukupnog bukinga za 2021.g. Ovo je izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu i s tim u vezi u kratkom roku biće realizovana i posjeta medija iz Luksemburga kao i predstavnika Luxair-tours-a Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i LuxAir-a, kao i poslovna radionica, a u cilju detaljnijeg upoznavanja sa ponudom i uspostavljanja kontakata sa predstavnicima turističke privrede. Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude a na sastanku je iskazano je veliko interesovanje za našu destinaciju, naročito za luksuzni turizam, eko i aktivni turizam,” istakla je nakon sastanka direktorica Nacionalne turističke organizacije Tripković Marković.

Aerodromi Crne Gore postaju sve vidljiviji u evropskoj javnosti, a samim tim i sve značajnija karika crnogorske privrede.

Nakon realizacije niza uspješnih aktivnosti koji, u konačnom, znače veću posjećenost Crne Gore i puniji državni budžet, na sastanku sa predstavnicima Luxaira otvorena je tema održavanja direktne linije sa Luksemburgom tokom cijele godine.

“Na ovaj način, Aerodromi Crne Gore bi se svrstali u red uglednih i povlašćenih kompanija, a na dobitku bi bila i država. Raspoloženje sa luksemburške strane postoji, pitanje je samo da li će oni u kratkom roku uspjeti da riješe izvjesne operativne procedure”, kazao je nakon sastanka izvršni direktor ACG Goran Jandreoski.

“Podsjećam da smo ranije dogovorili da će ‘Luxair’ od jula letjeti dva puta nedjeljno na destinaciji Podgorica – Luksemburg – Podgorica. Ovo je prilika da još jednom pozovem našu cijenjenu dijasporu da posjete svoj dom, ali vjerujem da ćemo dočekivati i izvorne stanovnike. ACG su vaša prva destinacija i dočekaćemo vas kako dolikuje – domaćinski. Dobrodošli u Crnu Goru!”, kazao je Jandreoski nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali i crnogorski ambasador za države Beneluksa Ivan Leković i savjetnik direktorice NTOCG Amel Dedeić.

Tokom posjete Luksemburgu delegacija iz Crne Gore, imala je zvanične sastanke u Generalnoj direkciji za turizam u Ministarstvu ekonomije sa gđ-om Jeanne Tonnar i g-dinom Luisom Soaresom, kao i sa direktorom Nacionalne turističke organizacije Luksemburga g-dinom Sebastien Reddeker.

Takođe, predstavnici NTO CG sastali su se i sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Luksemburgu ZK “Bihor Luksemburg”, “Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu”, “Udruženje Luksemburg-Crna Gora” i udruženje “BD Fond”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve