Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SAO BUDVA PUKLA: Bato ”gučizacijom” uspio da uništi turističku ponudu, pomogao mu i Dritan konfuznim porukama!

Posljednje dvije godine svjedoci smo scena gdje se okolina ekskluzivnog Svetog Stefana od elitne i prestižne destinacije, pretvara u pravo vašarište i ruglo jeftinog ''paradjz-turizma''. Mučni prizori hrane i pića koji se nude po cijenama napisanim na papirima i kartonu poslale su nedvosmislenu poruku mnogim turistima da ''ZAOBIĐU'' Budvu. Uostalom, ko bi plaćao odmor u državi đe premijer negira genocid, a gradski šerif je vjerski fanatik i ljubitelj estetskog ugođaja na nivou Guče i Leskovca

Iako su uoči početka ovogodišnje ljetnje turističke sezone najave bile da će ona biti rekordna, uprkos agresiji Rusije na Ukrajinu, bliži se kraj jula, a ne može se reći da je sezona dostigla očekivani “pik” za ovaj dio godine.

I dok, prema zvaničnoj statistici, Kolašin i drugi gradovi na sjeveru bilježe dobre posjete, na primorju su solidno popunjeni manje-više svi gradovi, osim Budve i Ulcinja. Da je sezona u Budvi loša, konstatovano je i na posljednjoj sjednici Vlade. Potpuno neočekivano, metropola turizma Budva je zakazala, a koliko je stanje loše potvrdili su prošlosedmični podaci koji su govorili da je turista manje za petinu u odnosu na prošlu godinu.

Kao opravdanje za slabu posjetu u Budvi navodi se izostanak gostiju iz Rusije i Ukrajine, ali to je, čini se, samo priča za malu đecu! Tačno je da je cjenovna politika možda za provjeru, kao i da je slaba avio povezanost Crne Gore sa ostatkom planete potencijalni razlog, ali su to sve okolnosti koje se donekle mogu rješavati i u hodu. Ukoliko ne ide prodaja aranžmana po većim cijenama, lako je to korigovati, posebno danas. Avio konekcija je problem od gašenja Montenegro airlinesa, ali ne može se reći da nema alternativa na tom tržištu.

SAO-izacija Budve: Nekad renomirane plaže pretvorene u ”Leskovac na moru”

Bato pretvorio metropolu turizma u ”Leskovac na moru”

Međutim, kao najupečatljiviji razlog propasti turističke sezone (Budva nikada nije bila praznija još od ranijih 90-ih godina) može se tražiti i u tome što je taj mediteranski grad, od kad je na njegovom čelu neočetnička ruralna sila Marko Bato Carević, pretvoren u pravi vašar kiča, šunda i jeftinog svetosavskog turbo-folk ugođaja.

Turistima se već dvije godine uporno servira i promoviše vjerski fanatizam, jeftini svetosavski šund, trubači i štimung Leskovca i Guče do te mjere da je postalo neukusno. Kako i neće kada je prvi čovjek grada Marko Carević takođe i šef Crkvene opštine za taj grad, odnosno bolje reći regiju SAO Budva.

”Večeras Budva, terasa Astorije, oko 21h. Preko puta pored Mogrena neki hor, pjevaju ni manje ni više nego: “Hristos voskrese iz mrtvih”, nakon toga neke gange. Dvije starije žene iz Turske, sto do nas, u šoku, pitaju me o čemu se radi. I onda što je sezona pukla”, napisao je prije par dana portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević na Twitteru.

Pored svega ovoga, posljednje dvije godine svjedoci smo scena gdje se okolina ekskluzivnog Svetog Stefana od elitne i prestižne destinacije, pretvara u pravo vašarište i ruglo jeftinog ”paradjz-turizma”. Mučni prizori hrane i pića koji se nude po cijenama napisanim na papirima i kartonu poslale su nedvosmislenu poruku mnogim turistima da “ZAOBIĐU” Budvu.

Vučić nije doveo turiste

Kada smo već kod slanja poruka, u tome je neprevaziđen premijer Dritan Abazović. Njegovi Ulcinjani nijesu zadovoljni sezonom, iako su se iz petnih žila Abazović, ali i dio albanskih političara u Crnoj Gori trudili da se dodvore predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Ipak, to nije dovelo turiste.

Carević i Abazović na zabavi sa Noćnim vukovima i zaposlenima u SPC smišljaju plan za turističku sezonu

Turiste još manje će dovesti izjave Abazovića u kojima negira genocid, širi relativizujuće poruke o Srebrenici po nalogu Beograda, a uz to konstantno želi svojim izjavama, u cilju prikupljalja političkih poena, da Crnu Goru predstavi kao “državu kriminala”. Takođe, iz medija bliskog Abazoviću širi se priča o nekakvom nacionalizmu koji samo što nije zapalio državu, ili možda jeste u glavama autora i njihovih šefova. Istovremeno, novi vlasnici Vijesti firma United medija preko svog portala nova.rs šalje poruke koje kao da su pisali tabloidi Aleksandra Vučića.

Hoće li ovo i nova.rs početi da piše o ajkulama, Stevici, delfinima koji siluju, anakondama, aligatorima i komodo zmajevima, te koncentracionim logorima za Srbe nadomak svake plaže – navodi jedan od korisnika na Twitteru.

 

Turisti ipak neće Guču na moru

Vraćajući se na Budvu trebamo podsjetiti da je Bato Carević još prošle godine gostujući na TV Budva najavio da se nada da će organizovati Guču sljedeće godine u Budvi.

Gučizacija Kraljičine plaže

Da bi što prije ostvario projekat ”Guče na moru”, Bato je zasukao rukave – sa svojim jurišnicima rušio je ograde na gradilištu luksuznih hotela, potjerao iz opštine jedan od najvećih svjetskih brendova Aman, a luksuzne plaže koje su donosile profit i renome državi, otvorio za široke mase, roštilj, pečenje, paradajz i goveda.

Ova individua je od nekadašnje  ”metropole crnogorskog turizma” napravila seljanu po ugledu na srbijanske kasabe u kojima preovladava svetosavski melos, zvuk trubača, aroma domaće šljivovice i leskovačke kobasice.

Zašto bi neko došao u Budvu kad vidi ovo?

Na osnovu nezadovoljstva koje preovladava turističkom sezonom u Budvi, jasno je da turisti ipak nijesu željeli ”Guču na moru”, koju im je Carević stvorio.

Bageri i kamioni na uzurpiranoj plaži

Iako je uveliko doprinio da sezona u Budvi doživi fijasko, Carević vrijedno radi na širenju svoje ilegalne turističke ponude.

Carević, čija porodica ilegalno upravlja plažom Ploče, počela je još prošle godine sa širenjem tog kupališta na vrlo drzak način jer su za svoje potrebe počeli sa rušenjem dijela brda i zauzimanja terena koje je u vlasništvu države.

Predsjednik Opštine, odnosno gospodar SAO Budva, međutim, nije stao na tome, već je nastavio da sprovodi radove na plaži koju već godinama uzurpira o čemu je portal Aktuelno pisao.

Teška mehanizaija na uzurpiranom zemljištu

Ovo je samo kontinutitet devastatorsko-uzurpatorskih kriminalnih radnji braće Carević, koji teritoriju opštine Budva doživljavaju kao sopstveni privatni posjed, što je sigurno doprinijlo da veliki broj turista zaobiđe Budvu ove godine.

Car afera

Da je bio skoncentrisan na druge stvari a ne na turističku sezonu, govori i podatak da se za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”.

Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva.

Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer, po svemu sudeći, nadležne institucije nikako ne žele da se bave svojim poslom i učine nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
24.07.2022-12:28 12:28

On je toliko bahat..da radi sto je njemu volja..Zasto ga DPS ne optuzi..za ovaj kriminal..i goni sudcki????

COL
24.07.2022-13:11 13:11

Leba sira i krompira, po jedno jaje i paradaiz eto svega dosta…

Stipe
24.07.2022-17:36 17:36
Reply to  COL

Gde ti letuješ stručnjak i koliko novca trošiš kao turista na Zlatiboru, Kopaoniku, Beogradu, itd. ?

RIR
24.07.2022-13:51 13:51

Gadno je čitati ove tekstove , što radi neka OLOŠ od predśednika opštine…
zatvarajte njega više ili vratite državnu imovinu i uzurpirani dio obale mora…
ili NE pišite više…ogadila mi se i Budva !

Lada
24.07.2022-15:10 15:10

Kakav gradonačelnik takav i grad.To je strašno.
Jasno je da se sve čini da se turistički , ekonomski ,kulturno , prosvjetno itd. uruši Crna Gora.
ALI NECE PROCI. VRATICEMO IH KUCI!

Stipe
24.07.2022-17:37 17:37
Reply to  Lada

Da nisi navikao na bolje ? Sigurno si odrastao iz kavijar i hor Bečkih dečaka…

djomaa
24.07.2022-19:30 19:30
Reply to  Stipe

Stipe,ne spamuj.

Vasar
24.07.2022-19:48 19:48

Budva se pretvorila u seljacku provinciju kad je prethodna vlast dijelila divljim izbeglicama a sad najvisim litijasima papire masovno pa su potisnuli domace pitome starosjedioce pridoslice prekodrinske

Pjana kupsijada
24.07.2022-19:52 19:52

Znaci evropljani nisu zainteresovani za batov suptilni cetnicko sumadijski turizam a ka atrakcija srpski popovi da kade kreme I losione po plaza dok srpska domacica okrece prase po sred svetog stefana e ove ljepote niGde nema

Budvanka 73’
24.07.2022-19:58 19:58

Od trenutka kada su leskovacki rostilji zamijenili riblje restorane a suptilni mediteranski melos potisnut od narodne kafanske pakistansko turske šabanerije pocelo je srozavanje Budve prije svega u kulturnom smislu.