Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Šahmanović: Ubrzati dinamiku realizacije projekta rekonstrukcije regionalnog puta Bar-Kamenički most-Krute

On je kazao da Ministarstvo kapitalnih investicija pruža konstantnu podršku projektu koji je izuzetno važan, na prvom mjestu, za građane koji gravitiraju ovim područjem

Danas je u Ministarstvu kapitalnih investicija državni sekretar Admir Šahmanović održao sastanak sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem i sa predstavnicima opština Bar i Ulcinj, na kojem je bilo riječi o trenutnom statusu i daljim koracima koji se odnose na realizaciju projekta rekonstrukcije regionalnog puta Bar-Kamenički most-Krute.

,,Na početku želim da istaknem, kao što i samo znate iz ranijih susreta i razgovora o ovom projektu, da potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović pažljivo prati realizaciju ovog projekta i više puta je ponovio da svi uključeni akteri moraju iz domena svojih nadležnosti da ubrzaju administrativne i birokratske procedure kako bi se ubrzala i dinamika realizacije. Sve institucije, ali i lokalne samouprave moraju u saradnji sa relevantnim državnim organima, sa jedne, kao i sa mještanima Mrkojevića, sa druge strane, raditi na otklanjanju prepreka koje se prvenstveno odnose na neriješene imovinsko-pravne odnose, te omogućiti početak radova na ovom projektu“ istakao je Šahmanović.

On je kazao da Ministarstvo kapitalnih investicija pruža konstantnu podršku projektu koji je izuzetno važan, na prvom mjestu, za građane koji gravitiraju ovim područjem. Državni sekretar Šahmanović je takođe istakao da u cilju ubrzanja aktivnosti, treba razmotriti opciju proglašavanja projekta javnim interesom kako bi ubrzali procedure i stvorili pretpostavke za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova. Opštine će u dijelu svojih nadležnosti preduzeti neophodne korake u ovom pravcu u saradnji sa nadležnim državnim organima.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović predstavio je prisutnima aktivnosti koje ova institucija preduzima, iz svoje nadležnosti, kako bi se polovinom ove godine stekli uslovi za raspisivanje tendera za odabir izvođača radova, naglašavajući da je potrebna stalna i kontinuirana komunikacija između lokalnih samouprava i državnih organa kako bi se pitanja koja su ovom trenutku sporna rješavala i time doprinijelo ubrzavanju realizacije.

“Opštine Bar i Ulcinj su pokrenule proceduru koja se odnosi na ispunjavanje obaveza, ali je sporo sprovođenje postupka eksproprijacije rezultiralo prolongiranjem roka za raspisivanje tendera za rekonstrukciju ovog regionalnog puta. Sastanku su pored predstavnika Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za saobraćaj prisustvovali i predstavnici Opštine Bar, potpredsjednik Damir Rašketić i Opštine Ulcinj v.d. sekretara za investicije Minir Karamanga”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve