Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Šahmanović na otvaranju 6. dana elektroinženjera inženjerske komore

Državni sekretar u ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović obratio se okupljenim gostima, kako iz zemlje tako i iz regiona pozdravljajući organizaciju ovog važnog stručnog događaja

Šesti dani elektroinženjera inženjerske komore Crne Gore održavaju se sada već tradicionalno i pod pokroviteljstvom ministarstva kapitalnih investicija, a u organizaciji Inženjerske komore Crne Gore, saopšteno je iz MKI.

Državni sekretar u ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović obratio se okupljenim gostima, kako iz zemlje tako i iz regiona pozdravljajući organizaciju ovog važnog stručnog događaja.

“Vjerujem da smo svi svjesni turbulentnog geopolitičkog trenutka u kojem se nalazimo i izazova sa kojima se suočavamo, a složićete se da je energetska kriza tema broj jedan trenutno i to na globalnom nivou. U svijetlu ovih promjena, koje će zasigurno mijenjati našu budućnost naročito kada govorimo o energetima i novim načinima obezbjedjivanja energije, mislim da je razmjena iskustava i znanja, a prije svega razvoj novih ideja jedan od ciljeva organizacije ovakvih događaja i tome kao resorno ministarstvo dajemo punu podršku. istakao je u svom pozdravnom govoru na otvaranju događaja”.kazao je državni sekretar.

Šahmanović je istakao da je ovaj događaj, kako je predviđeno programom i najavljenim panelima odlična prilika da se razmijene mišljenja i uporede iskustva o nekim već realizovanim projektima, naročito u dijelu obnovljivih izvora energije, ali i da se otvori diskusija i započnu neke nove inicijative ili u krajnjem razrade ideje.

On  je takođe učestvovao u diskusiji na panelu sa temom Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u Crnoj Gori, pri čemu je predstavio prisutnima aktivnosti ministarstva kapitalnih investicija, sa osvrtom na nacionalni zakonodavni okvir i stvaranja povoljnih uslova, to jest uklanjanja biznis barijera u ovoj oblasti.

“Uz očekivanja da tematske panelarne diskusije, ali i individualna izlaganja učesnika doprinesu kvalitetu rada ove konferencije, ali i da se pošalju određene poruke i definišu zaključci državni sekretar Šahmanović je poželio uspješan rad i prijatan boravak u Crnoj Gori”, zaključio je Šahmanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve