Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Rusi žele u Crnu Goru iako nema direktnih letova

Uprkos činjenici da avio-saobraćaj između Rusije i Crne Gore nije nastavljen, prodaja karata od Moskve i Sankt Peterburga do Tivta i Podgorice značajno je porasla nakon što je Crna Gora otvorila granice za ruske državljane, piše Interfaks Turizm

Uprkos činjenici da avio-saobraćaj između Rusije i Crne Gore nije nastavljen, prodaja karata od Moskve i Sankt Peterburga do Tivta i Podgorice značajno je porasla nakon što je Crna Gora otvorila granice za ruske državljane, piše Interfaks Turizm.

foto Ilustracija

“Nakon poruke crnogorskih vlasti da se Rusima dozvoljava ulazak u tu zemlju, broj upita o kartama ka Tivtu i Podgorici povećan je 20 puta u odnosu na jul, a broj kupljenih karata od 3. do 9. avgusta veći je skoro pet puta u odnosu na podatke za cijeli prethodni mjesec”, kazali su iz pres službe onlajn servisa “OneTwoTrip”.

Portal Aktuelno je o ovoj temi nedavno objavio tekst.

Napomenuli su da je Tivat veoma popularan, kao i da Rusi planiraju da putuju u Crnu Goru iz Moskve (82 odsto odlazaka) i Sankt Peterburga (13 odsto).

No, u međuvremenu, još nema direktnih letova iz Rusije ka Crnoj Gori.

ExYuAviation prenosi da je ruski avio-prevoznik Aeroflot obustavio letove za Tivat i Zagreb do kraja 2020. godine.

Kompanija planira da obnovi letove ka dva grada na Jadranu sljedeće godine, krajem marta.

Podsjećamo, Rusija je zbog pandemije koronavirusa u martu obustavila sve komercijalne letove, a dio njih je obnovljen 1. avgusta.

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, Crnu Goru je 2019. godine posjetilo 2,6 miliona gostiju, a upravo ruski turisti su ostvarili najviše noćenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve