Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Rok za uplatu prve rate za godišnji porez na nepokretnost 30. jun

Kako su istakli, godišnji porez na nepokretnosti se plaća u dvije jednake rate, od kojih prva dospijeva 30. juna, a druga 31. oktobra 2023. godine

Uprava lokalnih javnih prihoda Glavnog grada je donijela rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti za 2023. godinu. Rješenja će u najkraćem roku biti dostavljena Pošti Crne Gore, koja će ih narednih dana uručiti poreskim obveznicima, saopšteno je iz Glavnog grada.

Kako su istakli, godišnji porez na nepokretnosti se plaća u dvije jednake rate, od kojih prva dospijeva 30. juna, a druga 31. oktobra 2023. godine.

Pozvali su poreske obveznike da blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbjegli postupke prinudne naplate poreske obaveze i plaćanja kamata za neblagovremeno plaćanje i troškove postupka.

“Obavještavamo poreske obveznike da je preko eTAX portala moguć uvid u rješenja o utvrđenom porezu na nepokretnosti. Pristup portalu imaju svi obveznici koji su upisani u bazu podataka, a isti se vrši preko portala www.laris.me. Dolaskom na portal, u dobijenu formu unosi se jedinstveni matični broj (fizička lica) ili PIB (pravna lica) i vrši izbor opštine u kojoj se nalazi nepokretnosti, nakon čega se može izvršiti uvid u sva donijeta rješenja o porezu na nepokretnosti poreskog obveznika”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve