Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

RISE objavljuje poziv za podršku mladim socijalnim preduzetnicima

Projekat RISE raspisuje poziv za prijave mladih preduzetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, kako bi razvili svoje ideje za socijalni biznis. Kroz niz radionica, predavanja, sastanaka, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, posluju i istovremeno pomognu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica, saopšteno je iz Tehnopolisa

Projekat RISE raspisuje poziv za prijave mladih preduzetnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije, kako bi razvili svoje ideje za socijalni biznis. Kroz niz radionica, predavanja, sastanaka, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, posluju i istovremeno pomognu u rješavanju problema svojih lokalnih zajednica, saopšteno je iz Tehnopolisa.

Lokalni inkubatori sa sjedištem na zapadnom Balkanu traže mlade ljude od 18 do 35 godina sa zapadnog Balkana koji su motivisani da u grupama od najmanje dvije osobe uče o socijalnom preduzetništvu i koje će biti uključene u regionalni interkulturalni program. Oni bi trebalo da budu ambiciozni i posvećeni razvijanju konkretne ideje sa društvenim uticajem i spremni da uče od drugih aktera u regionu. Učešće u projektu RISE razvija vještine mladih i doprinosi njihovom zapošljavanju.

Podnosioci zahtjeva treba da identifikuju socijalno ili ekološko pitanje koje žele da riješe i / ili rade na svojoj ideji u manjem obimu, a da se još nisu bavili pravim biznisom.

Da biste se prijavili na poziv za prijavu do 27. septembra, posjetite web lokaciju projekta:

https://www.risewb.org/call-for-applications/

Cilj RISE-a (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) je unaprijeđivanje ekosistema socijalnog preduzetništva zapadnog Balkana i omogućavanje mladim ljudima da razviju inovativna društvena rješenja čime doprinose pomirenju i saradnji u regionu. Pozitivna promjena na Zapadnom Balkanu moguća je, dok se stabilnost i prosperitet mogu postići samo podsticanjem pomirenja i saradnje u regionu.

Projekat promoviše dijalog i saradnju između aktera i teritorija kroz mobilnost njegovih učesnika, organizovanje regionalnih treninga, razmjene radionica i događaja kao i stvaranje prave mreže mladih preduzetnika. Riječ je o trogodišnjem projektu koji je započeo 1. oktobra 2019. godine i koji se sprovodi na cijelom Zapadnom Balkanu.

Za više informacija o pozivu posjetite: www.risewb.org

Svi zainteresovani učesnici prijavu za poziv mogu ispuniti na: https://forms.gle/EFsWAz7M7A7afjct9

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve