Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Redžematović: Odricanje od nečega što nije postojalo

Otpremnina je, dodaje, jedan od najprepoznatljivijih instituta radnog prava.

U ime Odbora direktora “Aerodromi Crne Gore“, čiji sam bio član u prethodnom sazivu, dužan sam, radi cjelokupne crnogorske javnosti, izričito izjaviti da u Aerodromima, od momenta osnivanja te kompanije, nikada nije bilo predviđeno pravo na otpremnine članovima Odbora direktora, kazao je Dževat Redžematović.

“Jučerašnje obraćanje Odbora direktora, u kojem slavodobitno saopštavaju da su se odrekli prava na otpremninu, na njihovu žalost ne odgovora činjeničnom stanju. Taj „famozni“ član 29, kojim je predviđeno pravo na otpremnine, nalazio se u radnoj verziji Statuta i to gle čuda – radne verzije koju je pripremio baš taj Odbor direktora koji je sada ukida. Stoga, ovaj njihov potez, kada sami sebi predlažu pa ukidaju pravo na otpremnine jeste pravi odraz njihovog viđenja patriotskog odnosa prema kompaniji i državi”, ističe Redžematović.

Otpremnina je, dodaje, jedan od najprepoznatljivijih instituta radnog prava.

“Dakle, preduslov da se dobije otpremnina jeste radni odnos sa kompanijom. Kako članovi Odbora direktora nijesu u radnom odnosu, jasno je da nijesu imali pravo na otpremninu. S tim u vezi, njihov predlog pomenutog člana u radnoj verziji Statuta, kojim su sami sebi priznali pravo na otpremninu nije zakonski utemeljen. Zašto su sami sebi predložili zakonski neutemeljeno pravo na otpremninu, pa ga povukli i izašli u medije sa netačnom informacijom, izlazi iz domena moje struke, te bih to prepustio javnosti da cijeni. U prilogu dostavljam važeći Statut kao dokaz da u prethodnom periodu u Aerodromima nije postojala pravo na otpremninu niti je ijedan prethodni odbor direktora bio toliko inventivan da sam sebi određuje pravo na otpremninu”, zaključuje Dževat Redžematović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve