Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Realizacija Plana davanja koncesija za 2021.

Ponuđači imaju pravo da u roku od 15 dana od dana dostavljanja navedene odluke, putem pisanog ili elektronskog zahtjeva, izvrše uvid u dokumentaciju koju je uradila tenderska komisija

Počevši od 15. janara 2022. godine Ministarstvo kapitalnih investicija je na osnovu člana 21 Zakona o koncesijama, započelo postupke objavljivanja javnih oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena.

Javni oglasi u 2022., navode iz tog resora, su objavljivani u štampanom dnevnom listu za sledeća ležišta: “Ober”- Bijelo Polje, “Ristova Ponta”- Ulcinj, “Platac”- Kotor, “Milošev Krš”- Cetinje, “Varišta”- Herceg Novi, “Bušnje”, opština Pljevlja.

“U planu je objavljivanje javnih oglasa za još pet ležišta iz Plana davanja koncesija za 2021. godinu. Svako objavljivanje javnog oglasa na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija je praćeno istovremenim objavljivanjem javnog oglasa u Službenom listu Crne Gore”, dodaju iz Ministarstva.

U skladu sa zakonom, sprovođenje postupka po javnim oglasima prati formiranje tenderskih komisija, rješenjem Ministarstva kapitalnih investicija, koje se, napominju iz resora,  sastoje od neparnog broja članova, a jedan član je obavezno predstavnik Opštine na čijoj se teritoriji nalazi predmetno ležište.

“Tenderska komisija ima zadatak i obavezu da sprovede postupak ocjene ponude koja je u predviđenom roku dostavljena Ministarstvu kapitalnih investicija. Tenderska komisija, na osnovu člana 30 stav 2 Zakona o koncesijama, dostavlja nadležnom organu sledeća dokumenta: izvještaj o sprovedenom postupku, zapisnik o toku postupka koji sadrži podatke o ispunjenosti traženih uslova, rang listu ponuđača i predlog odluke o izboru najpovoljnije ponude. Odluka o izboru najpovoljnije ponude se objavljuje na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija i dostavlja se ponuđačima. Protiv odluke ponuđači mogu uputiti žalbe Komisiji za koncesije u roku od 15 dana od dana objavljivanja”, pojasnili su iz ministarstva.

Ponuđači imaju pravo da u roku od 15 dana od dana dostavljanja navedene odluke, putem pisanog ili elektronskog zahtjeva, izvrše uvid u dokumentaciju koju je uradila tenderska komisija.

“Ukoliko ne bude žalbi odluka se stavlja u proceduru usvajanja od strane Vlade Crne Gore, poslije čega se pristupa zaključenju ugovora o koncesiji. Pravo na učešće u javnom oglasu ima svaki ponuđač koji na vrijeme otkupi tendersku dokumentaciju koju priprema Ministarstvo kapitalnih investicija. Postupci po objavljenim javnim oglasima su u toku”, zaključili su iz resora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve