Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

RAZVOJNI PROJEKAT OD DRŽAVNOG ZNAČAJA: Svečano otvorena žičara K7

Skijašima će nakon puštanja u rad žičare K7 biti dostupno 45 km staza, što govori u prilog da je u pitanju razvojni projekat od velikog značaja ne samo za Kolašin i sjever Crne Gore, već i za cijelu državu.

Žičara K7 koja povezuje skijališta Kolašin 1450 i Kolašin 1600 na Bjelasici danas je svečano otvorena.

Sadržaji kao što je žičara K7 potrebni su nam i u njih treba uložiti sredstva sa kredibilnim investitorima, saopšteno je na otvaranju žičare K7 u Kolašinu.

Skijašima će nakon puštanja u rad žičare K7 biti dostupno 45 km staza

Polazna stanica nove žičare biće na nadmorskoj visini od 1.450 metara u okviru skijališta Kolašin 1450, dok će izlazna tačka na 1.770 metara nadmorske visine. Kapacitet žičare je 2.600 skijaša na sat.

Đuro Milošević

Skijašima će nakon puštanja u rad žičare K7 biti dostupno 45 km staza, što govori u prilog da je u pitanju razvojni projekat od velikog značaja ne samo za Kolašin i sjever Crne Gore, već i za cijelu državu. Spajanje dva ski centra će Kolašin staviti na prestižnu skijašku mapu.

Direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević saopštio je da turizam podrazumijeva kvalitet, očekujući turistički bogatije zime i ljeta, kao i potpuno ozdravljenje te privredne djelatnosti od svih epidemija.

Svečanom otvaranju prisustvovali su bivši premijer Zdravko Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Da li se ”ekspert” Milatović obratio ovim riječima: ”Malo koja zemlja ulaže u ski centre koji se nalaze ispod 2.000 metara nadmorske visine. 10 godina sam radio u banci, u velikoj međunarodnoj banci koja ulaže u 50 zemalja, i nijednom u 30 godina nije uložila u ski centar ispod 2.000 metara nadmorske visine jer su to nerentabilni projekti”

Njih dvojica danas su na sva zvona hvalili ovaj projekat koji su svojski sabotirali, a Milatović je čak indirektno bio za gašenje ski centara na Bjelasici, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve