Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Razvijati međugraničnu ekonomsku saradnju

''Crna Gora i Kosovo imaju evropsku viziju i želju da idu naprijed. S tim u vezi, jednako je važno i da zajednički rješavamo obaveze od interesa za obije države'', smatra Đeka

Međugranična ekonomska saradnja od posebne je važnosti za stanovnike pograničnih opština, jednako kao i dobra putna infrastruktura i turizam, na njihovom razvoju treba raditi u kontinuitetu, kazao je ministar Fatmir Đeka, prilikom susreta delegacijom iz opštine Dečani koju je predvodio predsjednik opštine Baškim Ramosaj.

“Kao ministar ljudskih i manjinskih prava potrudiću se da unapređujem sve vidove saradnje koji mogu doprinositi razvoju oblasti resornog ministarstva”, kazao je Đeka.

Ministar je izrazio zahvalnost na posjeti koja je potvrda dobrih međususjedskih odnosa.

“Crna Gora i Kosovo imaju evropsku viziju i želju da idu naprijed. S tim u vezi, jednako je važno i da zajednički rješavamo obaveze od interesa za obije države”, smatra Đeka.

Realizacija izgradnje puta Plav – Dečani, koji je od velikog značaja za putnu infrastrukturu na sjeveru, u smislu olakšavanja protoka robe, ljudi i kapitala, jedan je od takvih izazova, rekao je Gjeka i dodao da Vlada Crne Gore iskazuje punu spremnost da podrži razvoj sjevernog dijela Crne Gore i dalje unapređuje odnose sa susjednim državama.

On je upoznao predstavnike opštine Dečani sa radom Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, aktuelnim izazovima i obavezama koje predstoje u ispunjavanju evropske agende u oblasti temeljnih prava.

Predsjednik opštine Ramosaj čestitao je, kako se navodi, ministru na imenovanju i poželeo mu uspješan mandat, uz uvjerenje da “ima prostora za razvoj saradnje dvije države, posebno u dijelu ekonomskog razvoja i turizma”.

“Sagovornici su saglasni da je međugranična ekonomska saradnja od posebne važnosti za stanovnike pograničnih opština, jednako kao i dobra putna infrastruktura i turizam, te na njihovom razvoju treba raditi u kontinuitetu”, zaključuju iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve